Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Stará Říše a Meziríčko | ↓↓↓ jít dolů |
Jak už každý ví bohužel se nám tyto dva závody dostali na jeden termín. Udělali jsme změnu již v začátku soutěže aby týmy které jedou na extraligu aby stihli přejet. Ale je tady problém i s přejezdem zpět z důvodu nástupu na extralize. Řešíme, dát týmům ještě jednu výjimku které se musí vrátit na nástup do staré říše. Sice každý tým má dvě možnosti na nahlášený odjezd ale tohle je něco s čím se nepočítalo. Co si o tom myslíte?
Dle pravidel extraligy se můžeš na 2 závěrečných nástupech omluvit. Ale chápu jestli někdo uspěje a bude chtít být na vyhlášení na Ex tak by to mohl být problém. Myslím, že ze strany ŽL by se mohlo vyjít vstříc a umožnit týmu odjet na vyhlášení EX bez puntíku do ŽL.
Jsem stejného názoru jako Tomáš, pokud družstvo na EX uspěje, určitě budou všichni členové týmu chtit být na vyhlášení v Říši, a bez puntíku do ŽL.
Já osobně bych nic neměnil a nechal bych toto pravidlo platit i v Meziříčku. O křížení soutěží se předem vědělo a každé družstvo si mohlo nechat jeden ze dvou tolerovaných odjezdů právě na tuto soutěž.
Za nás jako pořadatele můžu říct, že jsme toto schopni tolerovat navzdory tomu, že by jsme byli velice rádi, kdyby u nás soutěžní družstva zůstala. Samozřejmě mluvím o družstvech, která by byla bodově ohodnocena na EXČR ve Staré Říši. Z osobního hlediska si však myslím, že je to spíše otázka na Radu ŽL, která by se k tomu měla vyjádřit v rámci pravidel a okolností, které se zde, na tento termín, setkaly.
V tuto chvíli se jedná primárně o kluky z Oponešic. Snad se k tomu dnes ještě vyjádří, jelikož mají už 2 puntíky, a byla by škoda je vystavovat zbytečně pod tlak když mají teď takovou fazónu a jedou na vítězství na ŽL a útočí taky na vítězství na EX! Ostatní týmy, co vím že se chystáme na EX i ŽL máme na puntíky místo, takže tam to takový problém nebude.
Sorry, přehlédl jsem Pepu hned nahoře. Pepo, jak by jste to řešili kdyby vám to rada neumožnila odjet bez puntíku kdyby jste uspěli na EX?
Tak pokud je možnost odjet z Ex, pak by to mělo být vyřešené. Všem je asi jasné, že jde hlavně o vedoucí tým. Že je situace vyjímečná, je taky jasné. Spíše bych ocenil vyjádření bezprostředně dohánějících týmů z Čikova a z Laviček. Jak se každý ročník přesvědčujeme, absolutní spravedlnost neexistuje (teda tady na zemi). Za mě, vzhledem k nádherným výkonům, které jsou ozdobou letošního ročníku, bych odjezd toleroval, i proto, že kluci z Oponešic původně chtěli zajet sem tam a nerozvážně si vyplýtvali odjezdy. Na druhou stranu cesta slevování je cestou do pekel. Variant je spousta, požární sport je jedna velká neznámá, a opravdu bych nechal, vzhledem k minulým ročníkům, vyjádření na týmech Čikova a Laviček.
Tolik vyjádření z lidského hlediska jako jednoho ze soutěžících. Jako vedoucí rady bohužel musím říci, že pravidla jsou jasně nastavená a hoši si budou muset vybrat, kam chtějí připsat body. Nevím, jak jsou na tom s odjezdy na Ex, ale pokud mají možnost, využil bych ji.
Ahoj. Už ve Lhotkách na schůzi jsem navrhoval to, aby se tento závod nepočítal do přejezdů, respektive, aby týmy, které budou bodovat v Říši, mohly z Mexika odjet aniž by jim byla připsána tečka za odjezd. Mělo se to řešit na předligové schůzi, kde jsem bohužel nebyl. Polevilo se v křížení termínů, polevil bych v tomto. Kluci mají fazónu, buďme rádi, že ŽL zatraktivnili, na začátku ligy asi nepočítali s tím, že se tak chytí a že by jeli ŽL celou. Já bych jim to nekomplikoval, rozhodovat se má na trati !!
Tak, abych zareagoval, jak bylo výše napsáno, výjimky jsme si vyplácí hned na začátku, jen proto, že jsme ještě nevěděli, co vlastně budeme jezdit, věděli jsme, že EX určitě, ŽL jsme si tak nějak vybrali až po vítězství v Netíně a následně v Čikově. A že se zde kryje Říše a Mexiko jsem se dověděl až později, teď ani nevím, od koho až, v Lavičkach. Pokud nebude povolen odjezd bez puntíku, je pouze jedno řešení, čtyři členové zůstanou v Mexiku na nástup, pokud budeme na bodované pozici a zbytek odjede zpět do Říše, ovšem pouze pokud se umístíme opět na bodované pozici a vybereme si výjimku na EX. Ale popravdě, pokud bychom měli stát v Říši na bedně, kdo by dobrovolně zůstával v Mexiku?
Samozřejmě se přizpůsobíme podle výsledku, jaký zaběhneme a taky podle toho, jak rozhodne rada ligy.
Kidale ty „Šalamoune“☺ My jsme o této situaci věděli dlouho před sezonou a proto si případnou tečku rezervujem právě na mexiko. Ale rozhodovat o tom jestli to má být tak nebo jinak určitě nebudem
Tož Šalamouni Lavicaci, jinou reakci jsem od Vás ani nečekal. O nic nejde, jen o titul. Předpokládám, že kluci z Oponešic nechají na obou tratích výraznou stopu, ale vedoucí tým je opravdu vidět, tož uvidíme, jak se to dá zvládnout. Neznalost zákona neomlouvá, aniž bych chtěl nějak snižovat výkony Oponešic, a znovu připomínám, že si moc vážím toho, že se rozhodli objet naši ligu. V zásadě zde nelze dodržet pravidla na obou soutěžích, pouze obětovat slavnostní nástup. Pokud se zapomnělo na jarní schůzi na toto, tož se omlouvám, zítra dám vědět.