Žďárská liga v požárním útoku

Lukas-Litava

Chtěl bych touto cestou s Vámi přátelé probrat změny pravidel pro nadcházející ročník 2015.Jestli budete mít nějaké nápady tak je sem napište.Návrhy na změny je efektivnější probrat zde v širokém okruhu lidí a na valné hromadě je schválit.

Několik postřehů ode mě :vyřešit učině ohlídání nástřikové čáry ,nabízejí se 2 možnost : 1-schválit seznam osob nejlépe proudařů kteří by rozhodoval na tomto postu podobně jako na technické přejímce tak 5 osob ,nebo 2-jít moderně s dobou a umístit na čáru kameru a v případě problému použít tento záznam jako nejvyšší rozhodovací prvek.

Obdobně jako závody EX bych na naší lize zavedl funkci delegáta soutěže který by dohlížel na hladký průběh soutěže a následně by ji ohodnotil a vypracoval by krátkou zprávu pro vedení Rady ŽL .Dám příklad budeme mít 13 závodů 13 pořadatelů každý má zastoupení v radě tak by si dotyčný delegát na valné hromadě vylosovat soutěž na kterou bude dohlížet .

2.11.2014, 06.50
Ondra - Čikov

Oba nápady jsou super. Kamera by byla 100%, jde jen o to ji mít, což by dnes neměl být problém. Delegát taky super nápad, když to napíše člověk za střízliva, mělo by to něco přinést.

Za mě jsou to tyto změny:

1. Chystání základny bych začal okamžitě, jakmile by rozhodčí zvedl bílý praporek z předchozího útoku a čas na přípravu by se měřil od položení mašiny na základnu. Ušetří to mnoho času a každý z nás by tak nemusí čekat zbytečný 3 minuty, než béčkař odpojí hadici, dá ji bokem a než si strojník usmyslí, že by tu mašinu mohl teda odvézt atd…
  2. Určitě by bylo dobře řešit nejpozdější datum posledního kola ŽL a nejlíp pochopitelně sobota, každej asi ví, proč… (pokud by to tak bylo, že poslední kolo by se muselo odběhnout nejpozději například 2. neděli v září a pak příjdou například problémy s počasím, němel by být až takový problém to o týden posunout, protože pořád by měla ŽL týden rezervu oproti jakémukoliv ročníku – ale to jen v krizové situaci jako poprvé letos )
  3. Jestliže bude více zájemců na pořádání posledního kola (jakože asi jo), tak bych nechal hlasovat Radu ŽL o tom, komu je přidělíme a nebrat něčí nejpozdější termín v září jako hotovou věc ! Samozřejmě by všechny termíny musely být známy do Výroční schůze a nenechávat si to jako eso v rukávu – to tu loni také bylo ;)
3.11.2014, 18.06
Stryko- Katov

Možná bych se zamyslel taky nad startovkou. Myšleno , zákaz změn před závodem nebo pod nějakým postihem. Nebo......strarý dobrý pravidlo…start podle příjezdu (zaplacení startovného)..

5.11.2014, 21.39
Standa Kratochvíl ml. - VelMez

Určitě jsem pro to, aby se zaměřilo na kvalitu rozhodčích u nástřiku. Většinou tam pořadatel posadí někoho, kdo mu prostě zbude. Takový člověk potom radši nezvedne červený praporek, aby neměl problémy. Radši dělá, že nic neviděl a má klid. Podobné je to u měření hadic. Občas je vidět to, že se pustí krátká hadice se slovy: „To je dobrý, to je jen o pár centimetrů“. Nebo v dalším případě přiběhnou dva členové družstva a na každém konci hadice silou zatáhnou a rázem má hadice o 10 cm víc. V tomto případě by měla následovat podle pravidel rovnou diskvalifikace, ale ..... :(

6.11.2014, 14.16
Ondra - Čikov

No, zkrátka se bude o čem bavit :;)

6.11.2014, 14.18
Rosťa - Litava

Kamera, to je nápad. Bude to dělat Honzík, u toho jsem viděl kameru :-)

6.11.2014, 15.04
Tomáš - Lhotky sport

Diskuze tu nějak stojí, proto přikládám téma k diskuzi. Atletický svaz od letošního roku vyžaduje pro VŠECHNY registrované sportovce lékařskou prohlídku dle vyhlášky 391/2013Sb. (http://www.cuscz.cz/…s/671Yjd.pdf) . Tato vyhláška nařizuje všem sportovcům, kteří dělají výkonostní sport v registrovaných soutěžích a jsou registrovaní v organizaci, která zajišťuje přípravu pro tento sport, aby měli potvrzení od lékaře o způsobilosti. Co požární sport a Žďárská liga, jak se k tomu postaví?

8.1.2015, 21.51
Kidal Netín

Předpokládám, že Žďárská liga nijak. Otázka, co s postupovými soutěžemi organizovanými centrálně. Ale na to jsou jiné hlavičky…:-)

Dle mého soudu to bude naprosto totožné jako předloňské pojištění – nepojištění bez přetlakáče, či s ním. Spousta humbuku kolem, a pak pooooozvolné uklidňování… A hnidopichové, ať se v tom vrtají, jak chtějí

9.1.2015, 10.31
Rosťa - Litava

Tak já bych poslal alespoň vedení ligy k odbornému lékaři. Ať máme jistotu, že je vše v pořádku. :-) :-) :-)

9.1.2015, 12.42
Mirek Jágrik

Rosťo nemusíš mít obavy. Teď jsem mluvil s Vláďou a už se ke gynekologovi objednal.

9.1.2015, 20.08
Rosťa - Litava

Tak to Míro rád slyším. Bych nerad, aby liga přišla o takový klenot. Jenom kůli zanedbání pravidelných prohlídek. :-)

9.1.2015, 21.53
Kidal Netín

Taaaak se mně ulevilo. Mám po vyšetření… Asi to projde, protože cituji ze zprávy lékaře: "Sliznice růžová, prostorná, klidná, bez výtoku. :-)))

10.1.2015, 08.44
Kidal Netín

Aj, doufám, že to na funkci nebude mít vliv, no kdyžtak mám náměstky;-)

10.1.2015, 08.51
Rosťa - Litava

Jo, to vypadá slušně. Důležitej je ten prostor, aby se vešlo hodně informací :-)

10.1.2015, 10.52
Kidal Netín

Prd informace, hodně chlastu:-DDD

10.1.2015, 12.38
Rosťa - Litava

Všimnul jsm si :-) :-) :-)

11.1.2015, 08.28
Hans Cirkus

Hodně chlastu?? Nevím jak pro ostatní ale pro mě celkem fraška ta schůze :D. Ale na to má každej svůj názor. Vím, že se to odhlasovalo ale ty Maršovice je velká škoda ale jejich blbost, že se nedokážou ani omluvit :)

11.1.2015, 09.05
Kidal Netín

No, nevím, co jsem Ti řekl po cestě domů,že takhle reaguješ, nicméně si myslím, že vše podstatné se domluvilo. Škoda jen, že nikdo z pořadatelů nezačal s placením vkladů, tak to budem muset nechat na jarní schůzi nebo vyhlásíme soutěž „Chyť si svého Jágra“. Třeba to Míra nějak vymyslí…:-D Jinak děkuji Pavlovákům za zázemí, jen mají tu vodu nějakou silnou:-DDDDD

11.1.2015, 17.27
Hans Cirkus

Ani se neptej co jsi mi nakecal :D

11.1.2015, 18.06
Kidal Netín

V jiném stavu většinou nekecám:-DD Asi to letos vyhrajem, že???

11.1.2015, 18.09
Hans Cirkus

Jak jinak :D :D

11.1.2015, 21.08
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.