Žďárská liga v požárním útoku

Kidal

Zdravím všechny, po roce musíme dát dohromady nový ročník. Schůze bude v Netíně 11. ledna 2014 ve 14.00 v pohos­tinství. Více bude viset v sekci „Články“.

Promyslete i možné návrhy pravidel, jejich změn a třeba se s námi tady o ně podělte. Vždy je lepší dopředu problém prodiskutovat a nechat prokvasit, než se celé odpoledne trápit s hledáním alternativ.

19.12.2013, 10.55
Kidal Netín

Tak že by pravidla už byla dokonalá?

A co takhle jednotná časomíra?

2.1.2014, 12.07
Monty - Radostín

Nebo jaký typ dokladu muže a nemůže být, už mě nebaví pořád poslouchat baču :D

2.1.2014, 17.24
Mirek Jágrik - VM

Ahoj, prosím případné žadatele o pořádání soutěže v roce 2014, aby si vzali do Netína finanční obnos na uhrazení příspěvku. Pokud se nezmění tak 1500,–Kč Rád bych co nejvíc vyřídil už v Netíně.

2.1.2014, 20.33
Rosťa - Litava

Pokus o jednotnou časomíru už tady byl a stejně k domluvě nedošlo. Asi bych šel jinou cestou. Když už nám není schopná exl. nabídnout kvalitní vzor a domumentaci, tak si vytvořme svoji. Mám na mysli vytvořit podrobný technický výkres s popsáním ( kompletním )všech důležitých dílů. Když bude tohle k dispozici, tak si každý sbor může vytvořit svoji a bude v podstatě stejná, jako má třeba každý, kdo pořádá žl. Bavím se spíš o terčích, v těch je základ. O elektronice stejně vím prd. Takže hledejme někoho šikovného, který třeba po vzoru terčů Litavy ( pokud se shodneme, že vyhovují ) zmíněnou dokumentaci seriózně vytvoří. Poslední pokus o jednotnou selhal na penězích a absenci jednoho pána, který by se o ni staral. A že by jeden sbor se zavázal, že bude pořád a pořád objíždět žl se taky čekat nedá. Udělejme vzor a klony a máme po problému. Takže asi takhle

6.1.2014, 21.06
Kidal Netín

No, tam, kde byl problém s časomírou, selhala právě elektronika. To, že jsou terče lehké, je věc jiná.

7.1.2014, 10.25
Rosťa - Litava

Tak v tom případě bych problém taky neviděl. Za společný prachy necháme udělat jednoduchou spolehlivou bedýnku. Pořadatel zajistí odpovídající spínače na terčích a patřičné konektory. A pak stačí, když třeba náš pan prezident Ládik dorazí s kufříkem. Ale trvám na tom, že to chce mít důstojné terče.

7.1.2014, 10.50
Martin - Lhotky Sport

Souhlasím s Rosťou, že větší problém je různá obtížnost terčů.

Litavská časomíra, displej, terče i časoměřiči jsou super, ale znají svou cenu. Když chce pořadatel ušetřit, ať dodá prověřenou časomíru (dalo by se dát do pravidel? – časomíra schválená Radou ŽL, podmínkou schválení je ozkoušení na jiných soutěžích nebo v rozstřelech na ŽL – X pokusů bez poruchy?)

Určitě zaveďme technický výkres terčů (závazný třeba až od roku 2015) s danými konektory (už od 2014). Díky tomu by šlo už letos vyzkoušet nějakou novou časomíru při rozstřelech. Časoměřiči by nemuseli vozit s sebou terče, když by je měl pořadatel. Navíc by bylo mnohem jednodušší mít na soutěži rezervní časomíru.

10.1.2014, 00.53
Ondra - Čikov

Všechno zlý je pro něco dobrý. Zlatej problém v Herolticích, teď by se to mohlo konečně hnout tím správným směrem, že se nad tím zítra zamyslí i ti, co měli svoje terče a svoji časomíru a nějaký litavský terče jim absolutně netrhaly žíly, protože ušetřili peníze…pokuď si dobře pamatuju, Bača mi říkal, že má jak výkresy, tak všechno kolem, takže si myslím, že minimálně on bude mít nějakou odpověď. Já hlavně pořád nechápu, jak někdo chce šetřit na kvalitě, která je cca 1 500 Kč. Mám to bez starostí a vím, že tam mám spolehlivý lidi, kteří tomu rozumí. Ano, je to pořád dokola a i kdyby to Litava už dál nechtěla dělat,(například užít si normálně závody s kámošema, s pivem a né pod slunečníkem u časomíry) tak pokud si tohle neuvědomí všech X pořadatelů, můžeme mít výkresy v CADu, terče z nerezu, časomíru na PC v tisícinách, ale stejně je to ho*no platný… Takže čau zítra ;)

10.1.2014, 14.30
Rosťa - Litava

Vono s tou časomírou si to každej může vyzkoušet ji provozovat, co to obnáší a jak se mu to rentuje. Já osobně se divím, že s časomírou ještě jezdíme. Je to hlavně díky Jirkovi s Lukášem. Já už bych to dávno nedělal. Ono to totiž obnáší : Vzít auto a namontovat zahrádku. Namóglovat kufr s displayem. Půjčit si vozejk a naložit terče. Terče, které byly usazeny a které se zase musí doma usadit. Dále najít jednoho ,, vola ", který se večer omezí, aby mohl ráno řídit ( většinou Jirka, nebo Libor ). Na soutěž dorazit brzo, kůli nachystání a zdaleka ne všude bývají pořadatelé k ruce. Co to obnáší na soutěži znáte. Pak sehnat lidi na sbalení. Ono to jde v jednom fakt blbě. Samozřejmě chlastat celej vodu, páč zase to řízení. A pokud jde o cenu, kterou účtujeme ? Z mého pohledu směšná. Cena už se ani nezdůvodňuje, ale od začátku je to takhle : Časomíra : 500,– Display : 300,– Doprava 5,– / km Náboj cca taky 5,– ( podle nákupu)

Každý rok je vše servisováno a zdarma to opravdu není. Kvéry (9mm) máme tři. Ten rádoby nejlepší Walter stál kolem čtverky a sere se jako všechny plynovky, které něco odstřílí. Pak nějaký žárovky a občas vyměnit celej kabel, po kterým lidi šlapou. Celý to čumákování pod tím slunečníkem, jak říká Ondra samozřejmě zdarma. Místo věnování se kultůře :-)

Jestli se tedy někdo najde, kdo by na tomhle ,, taky" rád zbohatnul, držím palce.

Proto mě napadla ta varianta kompatibilních terčů s časomírou ve vlastnictví ŽL. Je tu ale další starost s displayem a kvéry. Ikdyž jaká starost ? Když může mít terče a jednoduchý display Litava, tak proč ne každej ?

Tož mudrujte :-)

10.1.2014, 17.38
Máslo-Sdh Hluboké

Zdravím všechny ve spolek. Dlouho jsem tu nebyl, ale jak se tak dívám na diskuzi kolem zítřejší schůze, tak to vypadá, že bude opět velice plodná a výživná. :D A to jste tu zatím probrali jen terče a časomíru, co teprve půjčování závodníků. Ono totiž není půjčování jako půjčování. Přidal jsem taky své polínko do ohně, tak jsem na ten zítřek zvědav. :-)

10.1.2014, 19.01
Rosťa - Litava

Máš recht Máslíku. S tímhle tématem rozhodně uspěješ. Půjčování je totiž dlouhodobě kvalitní téma :-) :-) :-)

11.1.2014, 06.21
Kidal Netín

A, koukám, že nastrčení konfidenti fungují:-D, bylo by blbý mít za hodinu po schůzi:_DDD

11.1.2014, 09.17
Mirek Jágrik

Pořadatelé 19. ročníku Žďárské ligy Termín čas so 10. května Velké Meziříčí 13,00 1. kolo ne 11. května Litava 11,00 2. kolo ne 24.května Krokočín 11,00 3. kolo ne 1. června Netín 11,00 4. kolo so 7. června Čikov 11,00 5. kolo so 28. června Horní Lhotice 11,00 6. kolo ne 3. srpna Radostín 11,00 7. kolo so 9. srpna Heroltice 11,00 8. kolo ne 31. srpna Katov 11,00 9. kolo ne 7. září Lhotky 11,00 10. kolo so 13. září Jasenice 12,00 11. kolo ne 21.září Stanoviště 11,00 12. kolo so 27. září Maršovice 11,00 13. kolo

11.1.2014, 16.00
Kidal Netín

Trošku přehledněji: Pořadatelé 19. ročníku Žďárské ligy:
so 10. května Velké Meziříčí 13,00
ne 11. května Litava 11,00
ne 24.května Krokočín 11,00
ne 1. června Netín 11,00
so 7. června Čikov 11,00
so 28. června Horní Lhotice 11,00
ne 3. srpna Radostín 11,00
so 9. srpna Heroltice 11,00
ne 31. srpna Katov 11,00
ne 7. září Lhotky 11,00
so 13. září Jasenice 12,00 11,00 ne ne 21.září Stanoviště 11,00
so 27. září Maršovice 11,00

11.1.2014, 21.18
Kidal Netín

Pravidla budou k mání do týdne, moc se toho neměnilo.

11.1.2014, 21.20
Ludva-Krokočín

Žádáme o termín v příštím roce 2015 na 6.4 to je Velikonoční pondělí, to snad už nikde nic nebude. Za kladné vyřízení předem děkuji. S úctivosti Váš oddaný Ludva:-DDD

12.1.2014, 08.14
Kidal Netín

22. 6. bude vytrvale pršet, mysleli jsme to s váma dobře ;-D

12.1.2014, 15.01
Ludva-Krokočín

Ne ne já si myslím,že bude sněhu po pr..l.:-D

12.1.2014, 17.36
Ondra - Čikov

Ten termín a povrch ve VM je teda jasná věc, nebo se bude ještě prověřovat ta umělá tráva… ??

13.1.2014, 15.00
Standa ml. VelMez

Do týdne snad dáme konečné rozhodnutí, jen co to všechno ještě jednou prověříme.

13.1.2014, 16.24
Ondra - Čikov

Chlapi, nebuďte hlópííí…ta umělka s tartanovým náběhem nemá prostě konkurenci ! Ale je mi jasný, že pokud se řeší nájem za celodenní akci, asi to není lehký…

13.1.2014, 22.15
Libor Sedlák Sychotín

ahoj všichni,

mám menší dotaz na Lhotky a jejich pořádání soutěže ŽL dne 7.9.2014. Bohužel máme tu shodu termínů pořádání VCB (soutěž v Sychotíně) s ŽL. Prosím nebyla by možnost soutěž přesunou na sobotu 6.9.2014?

díky za info.

Libor

22.1.2014, 22.19
Radek - Stanoviště

Jestli Sychotín tak moc stojí o to, aby nebyla shoda termínů dvou lig, tak nevím, proč oni nepořádají VCB 6.9. a zase by měla ustupovat ŽL. Chápu, že chcete objet obě ligy, ale tak taky byste mohli pro to něco udělat.

23.1.2014, 16.49
Ondra - Čikov

Tak, tak, Radku…

24.1.2014, 09.32
Kidal Netín

Maj tam taky nějaký shody, ale řeší si to sami ;-)

24.1.2014, 09.47
Libor Sedlák Sychotín

ahoj,

děkuji za radu, ale to je samozřejmé, že jsme to řešili nejprve u sebe. Bohužel však již 6.9. je u nás v okrsku jedna (tepláková)soutěž, ale i tu v rámci okrsku musíme ctít (obě soutěže dotuje MÚ Kunštát). Každopádně i nadále hledáme jiné termínové možnosti.

Rozhodně to tu však prosím nikdo neberte tak, že by jsme tlačili ŽL do nějakého kouta… to si pánové špatně vykládáte.

Jen jsem vznesl dotaz na družstva, kterých se to týká, všechny dotyčné jsem obvolal a rozhodně po nikom nic násilím nechci, jen zjišťuji možnosti, které kdo má.

Libor

24.1.2014, 18.22
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.