Žďárská liga v požárním útoku

Kidal Netín

Vzhledem k plesu v Katově se schůze posunuje z 12. ledna o týden dříve na 5. ledna 2013 v KD Katov. Začátek býval ve 14.00 hod., navrhněte čas, jaký by vyhovoval více, zřejmě letos odpadne dohadování o pořadatelích (i když, kdo ví?:-D)

Jinak, promyslete návrhy na změny pravidel, můžete prodiskutovat i zde.

21.11.2012, 08.23
Lukas-Litava

Vypadá to ,že stávající pravidla všem vyhovují,tak bych si dovolil přednést několik návrhů: 1– zrušení 1 bodu za dokončený útok ,na přední pozice v celkovém hodnocení to vliv stejně nemá a nastává spíše situace že družstvo se snaží zapojit koncovky i když je útok ztracen jen aby měl ten jeden bod a zbytečně znehodnocuje dráhu ostatním závodníkům. 2-změna bodováni u holek ,přikláněl bych se k systému ex ,myslím si že při průměru 12 až 13 družstev žen na žl nechat bodovat stejně jako u mužů 15 kolektivů je docela luxus . 3– zrušení minimálního počtu 8 závodů pro bodování v celkovém hodnocení na žl když je někdo dobrý a stačí mu na to 7 závodů aby se dostal na bednu tak by jsme měli uznat jeho kvality a zapracovat raději na sobě aby jsme se více zlepšily . 4-zrušení pravidla o jednotné ústroji závodníku ,myslím tu část že dres musí krýt lokty ale když má družstvo krátké rukávy nic se neděje ,dal bych tam že je to každého věc. To jsou mé postřehy a budu rád když se k nim vyjádříte a přidáte i své podněty .

18.12.2012, 13.25
Standa ml. VelMez

Co se týká bodu č.1 – zušení 1 bodu za dokončený útok – toto pravidlo bych určitě nerušil. Když se podíváš do výsledků, tak je tu spousta týmů, pro které je bod za dokončení maximum a nikdy se nedostaly do bodované 15-ky. Určitě by tyto družstva zvažovala zda jezdit ŽL a mít 0 bodů, nebo se na to vykašlat a vyrazit jen na pohárovky. Myslím, že naším prvotním cílem není nalákat špičková družtva z celé ČR, ale udržet zájem „našich“ držstev a tím jim pomoct ke zlepšení.

Bod č. 2 – změna bodování holek – o tom by se dalo uvažovat.

Bod č. 3 – minimální počet závodů – toto pravidlo bych nerušil. Už se to tu řešilo: chceme aby družstva odjela co nejvíc našich soutěží, ne jen vyrazit na 5 závodů a v říjnu si vyzvednout peníze a pohár za umístění.

Bod č. 4 – jednotná ústroj – v pravidlech ŽL se nic o loktech nepíše, jen to, že celé družstvo musí mít jednotný oděv a dresy v kalhotách.

To je můj osobní názor :)

18.12.2012, 18.34
Ondra - Čikov

Já sám za sebe, bych souhlasil s Lukášem, ale je fakt,že bod jedna je ošemetnej…co je pro ligu lepší ?? Že má tým X za čas 29,65 1 bod a tým Y, co jde ve startovním pořadí hned po X má 0b za eNko, protože proudař hodil tlamu na tom, kde proudař z týmu X prášil 15sekund na terč ? Toť otázka…:)

18.12.2012, 20.02
Rosťa - Litava

Zrušit bod za doknončej útok ? Málo ! Naopak družstvu, které se rozhodne zabalit dodrbanej útok bych dva body přidal. Protože sou natolik soudní a zachovají závodní dráhu v solidním stavu i pro ostatní bratry a sestry hasiče.

19.12.2012, 12.24
Ondra - Čikov

Zase chápu Standy, před 4 rokama, bych to bral asi taky jinak, ale to byla liga ještě docela jinde. Pokud ale počítáš, že budeš mít za 13 kol ± 15b, tak je ti to ale stejně k ničemu, protože abys byl v první desítce potřebuješ bodů min 90, což je úplně někde jinde a prostě, když budu trochu konkrétní a vidím některý proudaře, co mají proudnici na zub a práší to do terče s půlmetrovým kuželovým rozptylem a vidím na přejímce nasraný týmy z top 5 nebo kohokoliv jinýho, tak to docela chápu, nedej bože, když do toho jdu já, že jsem vypasenej a brzdím na čáře 101kg je problém čistě můj, ale to že jedu po rozmočenejch 10m kvůlu něčí nesoudnosti, to mě se*e. A to se nebavíme o ženách, tam jde v tomto případě do tuhýho ještě víc a díky současnýmu bodování je to docela logický. U nás v Čikově bylo 10 ženskejch týmů, tak proč by ty holky to tam nepraly, jim se to sice rozsvítí za 36,95 jsou 10., ale mají krásnejch 7 bodů. Pak je už ta matematika jednoduchá. 36,95 a 7b nebo se na to vy*rat mít N a 0b ?

Další věc jsou finále, nejlepší týmy danýho dne si to mají rozdat o prase. Ale když je dráha na 2 nejdůležítějsích úsecích jak houba, je to těžký, proto si myslím, že teď je ten trend se na nějaký finále vybodnout. Ale třeba jen díky tomu, že je nedovřenej rozdělovač…však co, ať tam ta voda stříká, 24,60 = 1b, takže splněno…

19.12.2012, 13.48
Kidal Netín

Chabá argumentace, když už voda někudy teče, tak je jedno, jestli se pokouším něco zapojit a dokončit tak útok. Spíš to dopadne úplně obráceně, totiž že se na to všichni včetně strojníka vyserou a šlahnou vercajkem na zem. Lze snad uvažovat jen o ušetřeném času. I když jeden případ mě napadá, a to nedoběhnutý proud a následná snaha o dotažení plných hadic ve dvou až třech závodnících (závodnicích :-) )Nevím, no, někoho 14 bodů potěší, na druhou stranu už byly případy, kdy 1 bod potom chyběl…ale ve své podstatě se zrušení nebráním, jen by to chtělo ošetřit sčítání umístění pod první patnáctkou a udělovat jakési fiktivní body a v celkovém pořadí zohlednit, neboť povinného počtu absolvovaných soutěží bych se nevzdával.

O bodovém rozdílení žen jsme už diskutovali minimálně loni, doufám, že to konečně vyjde.

U těch dresů je třeba si uvědomit podstatu pravidla. Je to trochu na hlavu postavené, že v dlouhém dresu musím zakrýt lokty a když mám krátký, tak nemám zakrýt čím. Původně zřejmě měla být zajištěna alespoň minimální ochrana nejvíce exponovaných částí těla proti úrazu. Nechal bych to na stejné úrovni, myslím, že kvůli tomuto zatím protesty nebyly a máme víte takových situací, kdy dokážeme soudně přemýšlet a vyhodnocovat, spíše bych dal do povinností nástupy v jednotném úboru, protože mnohdy to vypadá jak banda plantážníků.

19.12.2012, 14.04
Martin - Lhotky Sport

Řekl bych, že souvislost mezi pravidlem o bodíku za dokončený útok a cachtáním na dráhu je dost malá. Většina strojníků má rozum a kvůli jednomu bodu riskovat mašinu, zranění, poničení materiálu, promáčet trať všem ostatním… se moc nestává. No a kdo rozum nemá, domáchá vám trať i bez šance na bodování :-) Trošku jiná je situace u žen, tam i to mordování může znamenat hezké body → jsem taky pro snížení ženského bodování.

Pokud jde o kvalitu trati, to se dá řešit přímočařeji. Zkvalitnění dráhy. Diskvalifikace za nedoběhnutí ZA značku na 80. metru od základny (u žen 60m). Diskvalifikace za „nespojené hadice“ (sic!), nebo právo technické čety ukončit útok polapením rozpojené hadice. Berte to jen jako nápady…

Zrušil bych „v případě startu dvou družstev z jednoho sboru nastoupí pří přípravě prvního družstva před PÚ i družstvo druhé, které bude označeno. Zajistí pořadatel.“ Neřeší to podstatu problému (kontrola půjčování); všechny B-týmy mají stejně jiné dresy než áčka; bývají s tím různá zdržení a zmatky, střídavě na straně pořadatele nebo soutěžících.

19.12.2012, 22.56
Rosťa - Litava

Nejde jen o strojníka ! Když si družstvo předem řekne, že kůli bodu dokončí za každou cenu, tak potom vidíme na dráze trapárny. Už dávno se naše soutěže neberou jako příprava na zásah, byť se to někomu nemusí zamlouvat. Tohle je prostě sport !!! Jednou jsme prohráli ligu o kousek. Při tom by nám stačilo dokončit posraný útoky . Do smrti budu hrdej, že jsme to neudělali. Lepší být druhej, než ze sebe dělat blbce na dráze !!!

20.12.2012, 10.55
Martin - Lhotky Sport

Nekdy je trapny dokoncit, nekdy nedokoncit. Zalezi i na tom, jestli jde o favorita ligy nebo zacatecnika. Jednobodovy pravidlo je tu proste pro mene zkusene tymy a (jenom) jim se da primhourit oko nad nejakym tim kubikem vody na travniku :) Tak to aspon vidim ja, od kade…

20.12.2012, 20.09
Kidal Netín

Což teprve zvláštní cena za nejdéle dokončený útok :-))))

21.12.2012, 11.07
Lázňa Radostín

Nojo Rosťo, je to sice sport, ale také má každý právo zvolit si pořadí, ve kterém půjde. Nikdo za to nemůže že prostě má někdo oblíbenou 19, půjdou 19. a před nimi nějakej začátečnický tým vyrobí minelu a bude rozmočená třať a oni budou nadávat…právě že je to sport a tyhle minely někdy dělaj ten sport zajímavějším. Je pravda…je hezké se dívat, jak dávají týmy 15-ckové časy…ale podlé mého tam nesmí chybět nějaký ten pád nebo něco takového.

31.12.2012, 17.03
Ondra - Čikov

Na náš web jsem přidal zápisek ze schůze ;) http://www.cikov.hasici.org/

5.1.2013, 21.32
Martin - Lhotky Sport

Byl jsem malinko zaskočen požadavkem požadavkem Maršovic na pořádání posledního kola v sobotu. Termín naší soutěže 1.9. případně 8. 9. Vám ještě v průběhu jednoho, dvou dní potvrdím.

so 11.5. 11.00 Velké Meziříčí

ne 12.5. 11.00 Litava

ne 2. 6 11.00 Netín

so 15. 6. 11.00 Kro­kočín

ne 21. 7. 11.00 Ra­dostín nad Oslavou

so 3. 8. 11.00 Ja­senice

ne 4. 8. 11.00 Olší

so 24. 8. 11.00 He­roltice

ne 25. 8. 11.00 Katov

so 7. 9. 11.00 Čikov

ne 15. 9. 11.00 Lhotky

so 21. 9. 11.00 Mar­šovice

??? Lhotky Sport

5.1.2013, 23.25
Martin - Lhotky Sport

Ožrat se v sobotu = geniální nápad, dát soutěž na dva pokusy = divné. Tohle budu hodně dlouho rozcházet :(

5.1.2013, 23.30
Kidal Netín

Včera byla taky sobota, a nebylo to špatné…to ožrání

6.1.2013, 11.27
Jarda - Lhotky Sport

A co teda jde o chlast a nebo o sport ?

6.1.2013, 12.54
Kidal Netín

Nejsem si jistý, zda si všichni, co používají vznešený termín sport, uvědomují co to vůbec znamená. Jo, někdy je lepší ten chlast…

6.1.2013, 13.50
Ondra - Čikov

:D :D bludišťák pro pjecedy :D

6.1.2013, 17.46
Kubista - maršovice

TO MARTIN: Nevim proč jsi zaskočen. Stačí číst, že jsme žádali o poslední kolo v diskuzi

6.1.2013, 18.32
Monty - Radostín

Podle mě, je blbost, aby se se chodilo dvoukolově, a ješte na posledním kole.

6.1.2013, 19.27
Jarda - Lhotky Sport

Myslím, že vím co to znamená termín sport ale klidně se nechám poučit.

6.1.2013, 20.14
Ondra - Čikov

Práávě. Kdyby už náhodou prošlo to, že by se to teda na ty 2 kola šlo, tak to přece nemůžu chtít dělat na posledním kole, kde jde v posledních letech docela o dost, když teda neberu Hluboké(ti zmeci si to pojistí závody předem ;)). Ještě ke všemu v rámci dvojkola !! To je prostě nesmysl.

6.1.2013, 20.32
Martin - Lhotky Sport

Laďo, to s tím vnímáním sportu, to je v pořádku, my jiný nebudem.

Kubisto, stačí číst že jste mě zaskočili „pořádáním posledního kola v sobotu“, čímž jste si zabrali dva dny, tradicí je poslední kolo v neděli. Počítal jsem že v případě neúspěchu půjdeme před Vámi v sobotu. Dřívější zářijové termíny jsem neměl až tak zjištěné.

Naše soutěž se může konat 8. září.

6.1.2013, 21.11
Ondra - Čikov

Martine, proč to chcete měnit ? Schválně jsem vybral termín, aby jsme neměli 2kolo. Nechcete si nechat toho 1.9. ?

7.1.2013, 13.38
Martin - Lhotky Sport

Rád bych, ale 1.9. je bohužel jedinej záříjovej termín, kdy nejsme schopni soutěž uspořádat… jsem zjistil.

7.1.2013, 23.17
mary-Lhotky

Martine, 8.září je hřiště obsazené. Musíš se příště zeptat.

8.1.2013, 16.44
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.