Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Žádosti na ročník 2013 | ↓↓↓ jít dolů |
Abecedně: Čikov, Heroltice, Jasenice, Krokočín, Lhotky Sport, Litava, Maršovice, Netín, Olší, Radostín nad Oslavou, Velké Meziříčí.
Tak to čumím, jenom 11 ?!? :(
Snad zítra ještě něco dojde! ;)
Ajééé co takový Kundratice, Katov, Stanoviště??? Těm se nechce nebo jak?? :) Docela škoda…
Kundratice, Stanoviště už nebudou, to je jistá věc…Lhotky a Katov na to mají cca 13hodin.
Katov!!!! Budíček!! Bez vaší soutěže to nebude ono ;)
Abecedně: Čikov, Heroltice, Jasenice, Krokočín, Lhotky, Lhotky Sport, Litava, Maršovice, Netín, Olší, Radostín nad Oslavou, Velké Meziříčí.
Tak to letos nebude na výročce žádná sranda, když je jen 12 soutěží. To by ale možná stálo za to, domluvit se s radou VCB a vyjít si vstříc v termínech, aby se nekřížili a byl by pokoj. Protože v loni to bylo 6×, prospěšný by to bylo pro obě ligy a nikdo by tady neremcal, že ti 4× odjeli, ale 3× se vrátili na finále.
JJ souhlasil bych s Ondrou.
Zřejmě definitiva.
Abecedně: Čikov, Heroltice, Jasenice, Katov, Krokočín, Lhotky, Lhotky Sport, Litava, Maršovice, Netín, Olší, Radostín nad Oslavou, Velké Meziříčí.
Richard říkal, že maj v Katově pomalý pošťáky :-D
No nevím, to prej před Netínem byly letos první závěje, takže to pošťák vzdal. Na následující pokus jsme zalarmovali našeho poštovního holuda „KARLA“ ale bohužel ten také neuspěl, neboť ani na 6. pokus na adrese Netín 95 nikoho nezastihl. Až po spásné myšlence a přeprogramování Karlovy GPS na správnou a pravou Kidalovu adresu, se podařilo na poslední chvíli přihlášku předat u okýnka ve Stražku.
Podle mě měl Trampolína žádost už dávno ! Jen si vzpomeňte jak poslední dva měsíce hledal svoje věci, ve kterých běhá :-)
Mně by třeba zajímalo, jestli někdy na tomhle webu byli i Laďovi studenti :-D, myslím, že by se tady možná pobavili :-D jak si tu z něj,z chudáka, utahujete :)…vládce náš, slunce naše jasné :-D
Vy mě můžete......
…mně…
Laďa je nejen skvělej učitel, ale i dobrej velitel a Kidal jak by smet!
Jo, takhlééé, rozdvojená osobnost… dobrej plán :-D
Jen pro info a orientaci volných termínů pro rok 2013, rozpis EXL 2013
26.5.2013 ne Seč
8.6.2013 so Letohrad Kunčice 9.6.2013 ne Lipová
29.6.2013 so Olšovec 30.6.2013 ne Radíkov
13.7.2013 so Pustkovec 14.7.2013 ne velké hoštice
27.7.2013 so Sedlejov 28.7.2013 ne Petrovice
10.8.2013 so Vrbětice 11.8.2013 ne Babice
17.8.2013 so Radimovice 18.8.2013 ne Benešov
31.8.2013 so Lavičky
Nechápu, jak to mohli dát Sedlejovu… a naopak sebrat Žernovníku…
Ahoj přátelé ze ŽL. Zajísté ladíte termíny na příští sezónu. Připravil jsem tabulku termínů. tak pokud již máte alespoň rámcově termíny tak mi je pošlete. Věřím, že bude prostor i pro nějaká jednání aby kalendář byl co nejlepší. Ať je také prostor abychom se mohli navzájem navštěvovat. Sice nejsem člen rady VCB a je to jen má soukromá iniciativa, ale materiály předám pověřeným osobám.
Jo no, hlavně, že se pojede pomalu až na Ještěd…
Předběžně Litava 12.5
Předběžně Velké Meziříčí sobota 11.5.
S tím jsem tak trochu počítal, jinak Netín 19. 5., i když se potkáme se Žerňasem, ale co se dá dělat
My to letos budeme muset posunout někam srpen/září, budeme dělat něco v areálu. Velké Meziříčí bude na asfaltě nebo na umělce ?
To se uvidí, buď to bude na náměstí, nebo na umělce.
Tak když už pomale řešíme termíny soutěží, tak tady přikládám ještě pár termínů: 25.5. – okresní kolo (ZR) dorost + dospělí (PS) 8.6. – krajské kolo (Vysočina) – dorost 28.7. – krajské kolo (Vysočina) – dospělí (PS)
Další termíny soutěží:
6.-7.7. – MČR Dorostu
23.–25.8. – MČR v PS
předběžně Lhotky 15.9.2013
Maršovice chtějí poslední soutěž.
Taky máme zájem o poslední kolo, termín sobota 21. nebo 28. září.
Představujeme si to jako soutěž na dva pokusy ze dvou základen (lepší čas se počítá), finále u nás už klasicky vyřazovacím způsobem. V posledním závodě sezóny by to mohla být pěkná podívaná.
Je to jen návrh, záleží na Vás ;-) Byla by k tomu potřeba určitá vstřícnost od Žďárské ligy. Kromě drobné úpravy pravidel (dva pokusy) by nám poslední kolo pomohlo financovat potřebnou techniku (terče, časomíra, možná displej).
A celá soutěž bude začínat od 9 hod do 18:00 ne?
Ať už si to poslední kolo vezme kdokoliv…nebude vhod projednat to, aby jsme nekončili skoro až v říjnu ?
Olší soutěž 4.8.2013 doufám :-)
Hm, tak oprava, Netín o týden později, tedy 26. května
Ahoj 26.5.2013 se to bude krýt s Extraligou ČR, nechcete si ještě ten termín promyslet? Děkuji
To Kubista: Asi k vám ještě neprosákla informace, že se extraliga v Seči přesunula z 26.5. na 19.5.
To Aleš: Ještě Aldo ne a díky za informace.
Je tu první změna termínu:
krajské kolo (Vysočina) – dospělí(PS)
je přesunuto na 20.7.2013
V Jasenici to vypadá s největší pravděpodobností na sobotu 17. 8. i když je tam teda exl.. :-)
Kdo zvítězil?
Šťastný nový rok!
Katov pravděpodobně neděle 25.8. i když je MČR v PS,jedině další možné datum o kterém by sme uvažovaly je pátek 5.7. nebo sobota 6.7.
A kdo pojede na MČR v PS? My taky nevíme kdy budeme pořádat soutěž,když nám ji rada ŽL přiklepne.Ale okrskovým soutěžím asi uhýbat nebudeme!!!
My máme 5.7. turnaj v petaque a 6.7. v kuličkách a 7.7. pořádáme vodní pólo pro vozíčkáře, nám se tento víkend nehodí, proto bych byl rád, kdyby se ŽL s podobnými akcemi nekryla, děkuji ;)
PS: Naše soutěž se nebude krýt s EXL, zbytek nezaručujeme.
Dívám-li se dobře, toto jsou volné termíny nekřížící se s postupovkami SH ČMS a Extraligou:
so 18. května
so 1. června
ne 2. června
so 15. června
ne 16. června
so 22. června
ne 23. června
ne 21. července
so 3. srpna
so 7. září
ne 8. září
so 14. září
so 21. září
ne 22. září
Jasenice, křížení s Extraligou vážně není dobrý nápad, nešlo by to posunout?
Účast na MČR Vám pane Rouš skutečně slíbit nemůžeme. Je to nejvyšší soutěž v zemi, svátek požárního sportu. Sbory, které se tam každoročně pokouší (ne neúspěně) probojovat jsem tady už několikrát vyjmenovával. Nemusíte tomu zrovna fandit, stačí když to budete respektovat. Bít se v prsa, že se nikomu nemusíme a nebudeme přizpůsobovat, je k ničemu.
Katovu díky za nástin alternativních termínů, 5.7. by bylo bez křížení, záleží na Vás.
Ondro, úplně mimo…
Jinak, měl jsem za to, že na schůzi se mají dohodnout termíny. Budeme letos čekat až jak uzraje obili?
Mimo to právě není, pokud si za dva roky někdo zamane, že se běhá zase ještě něco, nesmíme se divit, že bude ŽL od začátku května do konce září..
Proč ti vadí, že bude liga od května do září?
Jardo, mě to nevadí, kdyby bylo po mým jezdím týdně na 2 závody. Ale je tu více zájemců na poslední kolo, takže to bude podle mě tak, že ten, kdo ho dá nejdýl, tak ho bude mít. Ale ta délka ligy vadí spíš klukům, co už mají rodinu a tak. Což rozhodně chápu, pak si každej půčuje a ztrácí to efekt. Další věc je vyhlášení, každej remcá, když je pozdějc. Ale když skončíme na konci září se soutěžema, tak toho času potom na organizaci a tvorbu různejch klipů taky moc není. Opakuji, že nejsem ten, kterýmu nějak moc vadí, že je ta liga tak dlouhá, ale pak to má určitý následky.
Doufám, že se kluci na posledním kole nějak elegantně domluví. Myslím, že když bude 13 závodu za delší období tak budou manželky a děti tolerantnější, než kdyby byli pryč každý víkend v měsíci. Ovšem je to pohled svobodného. Liga má takový průběh už několik let, je třeba to měnit ? Volných termínu je také spousta.
Však právě, uvidíme, kdo se vyjádří…ale řešilo se to pokaždý. A k těm termínům, ono je hezký, že jich pár v červnu a červenci je, ale to jsem to sem psal už v loni. Spousta pořádajících jsou min. z poloviny zemědělci – žně, nehledě na to, že v těchto datech bývají hodně často poutě. Takže doufám, že je každýmu jasný, že pořadatel raději oželí pár týmů na MČR v PS na úkor dostatku lidí na své soutěži a tím pádem zajištění kvalitní soutěže. Dělat naschvály a být se v prsa, protože z toho má někdo radost je hloupost a určitě to není schválost. Ale pořádat soutěž s 1/3 lidí, abych vyhověl Horní Dolní, protože je MČR nebo něco podobnýho, je hloupost ještě větší.
No, psal jsem to neformálně.. v tuto chvíli se přikláníme spíše sobotě 3. srpna
Snažím se být objektivní, ale kašlu na to ;) hodně štěstí v boji ;)
Objektivně, s tím, že ŽL trvá pět měsíců, nemají termíny postupovek SH ČMS nic společného.
Návrh na respektování postupovek poprvé zazněl až před ročníkem 2012, a to byla liga o týden kratší a vešlo se do ní 14 závodů.
V tuhle chvíli je cca 14 volných termínů pro cca 6 zbývajících soutěží, s odhlédnutím od postupovek by jich bylo 18 – to není zásadní rozdíl. S troškou dobré vůle si vybere i pořadatel z úrodné zemědělské oblasti.
Když se to povede, klobouk dolů!
Však to nějak dopadne ;)
Je fakt, že postupovky mají své kouzlo, je to něco jiného než jen útok. Hlavně mě na tom baví pozorovat ty zmatky z přebujelé administrativy, protesty a hádky, protože tam jezdí i kouzeně jiná sorta kokotů, kteří si libují ve vymýšlení způsobů obcházení pravidel. Nejsme kdovíjak dobří, ale na okres se snažíme jezdit a vždycky, když to tam pozoruji, je mi tak nějak smutno…
Máš Pravdu Laďo… :) i ti rozhodčí bývají někteří rok od roku horší.. :) a abych se vyjádřil k těm postupovkám, taky bych byl radši aby se tomu nějak vyhlo…ale moje slovo tu moc neplatí :)
Tak mě postupovky opravdu nikdy nezajímaly. Ale byla doba, kdy jsem si vyřvával ohledně termínů exl. V té době se to týkalo Litavy, Laviček a holek Lhotky Team. Takže dneska docela chápu,že když má někdo zájem směrem k postupovkám, tak se snaží termíny řešit.
To jo Rosťo, ale ŽL – EXL je pořád jedna větev. Tj jako okres – 1. liga (ve fotbale). Postupovky, tj prostě zase něco jinýho. Podobný by bylo, kdybych na fotbalovým okrese Třebíč řešil to, že za Čikov hrajeme ještě sálovou kopanou, která má finále a jednotlivé turnaje ve stejných termínech. Je to sice fotbal, kterej republikově graduje do nějakýho finále, ale je to jen z naší vůle…a právě takovejch tu během let může být plno. Za chvilku se na pohár mistrů,republiky a podobný akce dostane třeba 5 týmů ze ŽL a bude se řešit toto ? To pak ty termíny nebudou žádný. Já chápu, že si to tady kluci obhajují, když je to baví a chtěl v tom být nejlepší, ale prostě je zase trochu něco jinýho…a víc už se k tomu nevyjadřuji, nechci pad řešit zbytečnosti…
Nezlob se na mě Ondro, ale jsi trochu mimo. Jde vidět, že postupovkám moc nebo spíš vůbec nerozumíš. Ale to ti neberu, někoho to prostě nebaví. Ale dle mě je tu bližší pouto ŽL a postupovek než píšeš ty. Na mistrovství se může dostat max. jedno družstvo z každé kategorie. Pro někoho kdo postupovkám holduje je to splnění cíle aspon se mistrovství účastnit. Většinou je to vyšší cíl jak být na bedně v celkovém pořadí ŽL. A určitě bych nebral někomu možnost účastnit se na postupových soutěžích a obírat se tak o body v ŽL. Na druhou stranu si myslím, že mnoho týmu z první desítky ŽL postupovky nejezdí.
Já jsem měla tu možnost se mistrovství zúčastnit a bylo to neuvěřitelný, ten pocit, že reprezentuješ kraj na celostátní soutěži je nepřekonatelnej. Neberu nikomu, že o to nemá zájem ale jak řekl Dawe, je škoda, že když jsi na postupovkách se obereš o body V ŽL. Pro mě je ŽL i postupovky na stejném místě a proto bych ráda objela tak postupovky tak celou Žl. A pro mě to teda není zbytečnost…
Právě proto jsem to psal. Kdo se nezúčastnil neví. Já měl tu možnost zúčastnit se 2× za děcka a 2× jako trenér, jednou starších žáků a minulý rok týmu dorostu. Neuvěřitelný pocit. Na druhou stranu zrovná já závodím postupovky za úplně jiný kraj i okrtes, ale pokud se to bude kryt dám přednost jim. To je ale vedlejší jelikož ŽL by měla vyhovět týmům reprezentující její kraj a okres.
Martine, jak to teda vypadá s tím termínem ? Rádi bychom se případně zařídili, jestliže by jste to chtěli pořádat den po nás. Slyšel jsem dokonce o nějaký alternativě, že je v jednání ŽL v Lavičkách, den po EXL… ?
Kalendář soutěží ke stažení zde: http://www.sdh-netin.cz/ kromě Lhotek…
Tak aspoň, že tak ;)
Kdo hlasoval o tomto termínu Lhotek sport?
Jakto, že jsou Lhotky sport posledním pořádajícím týmem?? Mě je to jako jedno, ale odhlasovalo se, že poslední termín pořádaj Maršovice :). Martinovi se toto rozhodnutí doslova nelíbilo a ted se to pořáda ve Lhotkách :D.
Co to zase je za bordel?? :D
Tak snad že by v Černé Hoře zbourali pivovar…
Jak jsem psal, já jsem rád, že nejsme součástí dvojkola. Matin tady ještě upozorňoval, že měl za to, že se na výročce odsouhlasí i data pořádání a stejně to mění právě akorát on. Jako nezlob se na mě, ale nejen že jsme na výročce zdrželi asi o hodinu a půl déle kvůli debatě, která byla naprosto k ničemu, tak stejně všechno bylo k hovnu !! Postupovkám jsem se vyhli snad všichni, ale stejně budeme končit pomalu v říjnu! Jdu blejt, velebnosti…
Kolik kapříku připlavalo? Snad se o něčem hlasovalo to se nemusí pak o ničem hlasovat, když si určitý lidi dělají co chcou. A řekni mi, že od května do konce září nikdo ve Lhotkách nemá čas atd? Je to výmluva a takovýhle jednání co dělá Martin se nedělá!!!!
Kolegové z Rady ŽL, vzpomeňte si laskavě, o čem se na schůzi skutečně hlasovalo.
Mě tohle nijak netěší, chtěl jsem předposlední kolo, ale v Maršovicích to vidí jinak; zápas chlastu se sportem je u nich už 2:0. Řešíme to domluvou přímo mezi dotyčnými sbory a předsedou ŽL. Kubisto, ty jsi jednání za Maršovice přenesl na Pepu Košíka, nevím, proč se tu vztekáš.
Změny v kalendáři dělám jenom po telefonátech s Maršovicemi a dohodě se šéfem ŽL; obviňovat mě tady, že někam plujou kapříci nebo že si měním datumy podle sebe, je už hodně za hranicí demence.
Nechte toho, kašpaři. Raději promyslete co s tím a 23. ve V.M. očekávám konstruktivní diskuzi.
Nevím co pořád řešíte na schůzi v Katově bylo řečeno,že poslední kolo bude Maršovicích a tím to končí.Když se vrátíte o pár odstavců nazpět tak sám Martin vypracoval seznam termínů které se s ničím nekříží.Pár jich bylo použito a ze zbytku si může přece vybrat.My jsme se taky ze září posunuli na červen.Tak hodně zdaru při vybírání!Tím se na schůzi budeme moci zabývat důležitějšími věcmi.A pro Martina, co se týče toho chlastu tak jsem ještě neviděl soutěž kde by se neprodával. A je každýho věc jestli na nějaký zábavě v Maršovicích zůstane.
Tak znova a lépe, na chůzi byli 2 zájemci o pořádání posledního kola, Lhotky Sp. argumentovaly návrhem pořádat závod dvoukolově, čož je jakási hodně velká vyjímka a hodně přítomných se jí zaleklo, tedy se to zamítlo, tím pádem se vzdali i nároku na poslední závod. V Maršovicích chtěli také poslední závod s tím, že potom uspořádají zábavu, i když potom za 14 dní bude vyhlášení, ale chlastu není nikdy dost:-), poslední závod připadl Maršovicím a mám pocit, že v Katově ještě nehrál termín absolutně žádnou roli, zkrátka šlo pouze a jen o to, urvat poslední kolo. Ve Lhotkách nastala situace hledání termínu, protože si šli za svýt posledním kolem, mezitím se termíny obsadily. Musím říci, že po celý měsíc se vymýšlelo a hledalo, od dvoukol až po domluvu dvou SDH v jedné obci, (bohužel mají stejně tvrdé rohy), až to dospělo ke komunikaci mezi mnou, Lhotkami Sport a Maršovicemi jako k jedinému možnému konsenzu. Aby se vlk nažral, Lhotky by braly termín o víkendu 21.-22.9., Maršovice by se posunuly na 28.9.,čili poslední kolo a koza by zůstala celá. Mohli jste si všimnout, že tato varianta zde nějakou dobu visela, mnuli jsme si ručičky, jak jsme to zařídili, ale ouha, v Maršovicích zberanovatěli taky a začali tvrdě požadovat původní termín 21. 9., důvody jsou dle mého názoru podřadné, ale budiž. V tu chvíli už jsem toho začínal mít pomalu dost, proto jsem v telefonátu do Maršovic nadhodil, že jim termín 21. 9. zůstane, zábavu tedy můžou udělat, ale že Lhotky Sport půjdou na 28. 9., čímž přijdou o kouzlo posledního závodu. Bylo mi odpověděno ve smyslu, že jim je to jedno, zřejmě v afektu:-) V reakci na toto jsem se s Martinem domluvil, že tuto variantu vyvěsí, a jelikož mně bylo jasné, že se strhne bouře, počkáme jak se to vyvrbí.
Nezříkám se odpovědnosti, máslo na hlavě máme všichni zainteresovaní, jen očekávám na schůzi opravdu konstruktivní a konečné řešení.
Uvědomte si, že co sbor, to nějaký návrh, někdo by chtěl ligu jen o prázdninách, někdo mimo prázdnin, někomu nevadí Ex, jinému postupovky, zkrátka dohodnout se je problém. Musím říci, že dělat arbitra je minimálně unavující. Howk
V tom případě, když je o poslední kolo taková tahanice, tak bych je vydražil. Alespoň se ukáže skutečnej zájem :-)
A co bude jako platidlo? Útok se dvěma pokusy, nebo chlast :-D
Zdar já bych to udělal jednoduše nechal bych poslední kolo V Maršovicích a když si Lhotky neumí najít termín tak bych je vyškrtl a je to vyřešený. Je to jen jejich problém že vymejšlí krávoviny.
Nemyslíte, že je to mezi naším sborem a Maršovicemi? Martin se domluvil s Pepou Košíkem který zastupuje Maršovice. Co se vám na tom nelíbí? Já jsem jen rád, že bude o soutěž víc.
Proč trváme na soutěži v září – máme sportovní cíle a za těmi jdeme. Mladší žáci, starší žáci, dorostenky, dorostenci, muži, ženy, Žďárská, Extraliga. S pořádáním soutěže před koncem prázdnin je to neslučitelné – vyzkoušeli jsme si loni. Můžete to zpochybňovat, vyjmenovávat svoje starosti, nadávat a urážet, jak je libo.
Od začátku žádáme o soutěž koncem srpna (obsazeno) nebo v září. Můžeme pořádat 21., 22., 28. nebo 29. Když „bude volno“ na hřišti ve Lhotkách, tak i 7., 8., 14. nebo 15.
… to byla informace pro účastníky svolané schůze. Dál se zdržím diskuze.
Změna termínu.Soutěž v Krokočíně nebude 15.6 ale až 22.6.2013.