Žďárská liga v požárním útoku

Rosťa - Litava

Přátelé, kamarádi, myslím, že bude třeba doplnit do pravidel, do podmínek pro pořadatele zmínku o nahlášení úrazu na soutěži.

Po tel. domluvě s Mirkem Jágrikem to stačí poslat mailem Mirkovi. A on to už na HVP zařídí. Mail : jagrik@hvp.cz

Je třeba napsat: kdy, kde, co se stalo, a veškeré iniciály poškozeného.

Tohle je třeba, aby HVP věděla. Případnou pojistnou událost si po léčbě domlouvá poškozený sám.

Ps. Navalený koleno o káď Jirky z Radostína jsem osobně udal :-)

12.5.2011, 15.09
Mirek Jágrik

Má pravdu předseda… Každý pořadatel by měl mít ve své evidenci seznam úrazú, které nastaly v průběhu soutěže. Protože tyto úrazy potvrzuje nejenom SDH zraněného, ale i Okresní sdružení má pořádající SDH povinnost nahlásit každý úraz, který mu je nahlášen při nebo po soutěži na OSH. Na OSH ZR se hlášení úrazu zkontrolují podle nahlášených zranění ze soutěže. Pokud tento úraz pořadatel nenahlásí je trochu problém a zranění by nemuselo být odškodněno. Takže jak napsal Rosťa, mejlík mě nebo přímo na OSH zdar@hvp.cz s uvedenými údaji a úraz bude zaznamenán pro případné odškodnění. Další krok zraněného je vyplnit oznámení a nechat potvrdit zprávu od lékaře. Odškodnují se úrazy jejichž doba léčení je min 14 dní (mimo jizev) Formuláře vložím na stránky OSH a dám sem odkaz.

12.5.2011, 15.42
Kidal Netín

Tak a je to. Žádná změna pravidel, odkaz, to je ono!

12.5.2011, 17.42
Mirek Jágrik

Přidávám odkazy na webové stránky SH ČMS http://www.dh.cz/index.php?… a na stránky OSH ČMS Žďár nad Sázavou http://www.dh-vysocina.cz/…98-dokumenty kde jsou umístěny formuláře pro hlášení úrazu člena SH ČMS při činnosti SDH.

12.5.2011, 22.25
Martin - Lhotky Sport

Mirku a je teda k něčemu přihláška družstva, kterou na každé soutěži vyplňujeme?

Jak píšeš, tak pro ověření pojistné události je stejně potřeba, aby se zraněná osoba nahlásila pořadateli, ten si zapsal její iniciály a pak to potvrdil na HVP.

Raději bych dal výslovně do pravidel toto, než zbytečné papírování na každé soutěži.

13.5.2011, 08.41
Rosťa - Litava

No, pokud by to Mirkovi nevadilo, taky by bylo nejlepší, když by stačil jeden mailík jemu, tak jako při hlášení z Litavy

13.5.2011, 15.04
Jura Radostín

Koukam, že uz je v tom trochu jasneji… Jinak jsem ještě chtěl podekovat osetrovatelce z Litavy a Rosťovi za to nahlaseni. Jinak ve VM ahoj, budu aspon fandit:-)

13.5.2011, 20.45
Mirek Jágrik

Martine přihláška je nutná, protože v případě vážnějšího úrazu by ji pojišťovna od pořadatele vyžadovala. Vedoucí družstva na ní potvrzuje, že je závodník člen SH ČMS a je zdravotně způsobilý. Pokud soutěží závodník, který není člen SH ČMS tak není pojištěný. Ono dokud se nic nestane tak jsou to pouze otravné papíry, ale … Tímto se chrání pořadatel soutěže a odpovědnost přebírá velitel družstva v případě, že by závodil „nehasič“ a způsobil si úraz. Samozřejmě s nahlašováním úrazů přes můj email souhlasím

15.5.2011, 22.09
Martin - Lhotky Sport

Hmmm, tak teď tomu všemu nerozumím ještě víc, než předtím. To je asi na delší debatu jinde.

15.5.2011, 23.17