Žďárská liga v požárním útoku

Martin - Lhotky Sport

(Přesunul jsem Standův příspěvek z tématu o pořadatelích 2011 sem do samostatného vlákna)

10.1.2011, 13.10
Standa V.M.

Koukám na zápis z Maršovic a nemůžu uvěřit, že se každý ohání tím že je ŽL otevřená pro všechny družstva. Proč tedy zavádíte nové pravidlo o placení 100,– Kč za to, že si družstvo půjčí závodníka. Pokud jsme se mohli pyšnit tím, že k nám jezdí tolik družstev i z okolních okresů tak vymyslíme něco na čem zbohatnem. To vám nestačí záruka od Kozla, že dá na ŽL 30 – 50 tisíc pokud bude sponzor soutěže. Hamty hamty ať mám víc jak tamty.Do loňska stačil papír a tužka aby se napsalo kolik lidí si kdo půjčuje. Doposud to klapalo a všichni si navzájem důvěřovali tak proč z toho dělat výdělečný podnik. Oháníte se Blanenskou ligou a EXL, jsou i tam takové pomínky jak jste zavedli tady- určitě né protože ví, že by některá družstva přestala jezdit.Při sestavování kalendáře se díváte na BL a EXL aby nedošlo k jejich narušení ale kouká se taky někdo na to, že některá družstva jezdí i stovkování nebo že jsou postupová kola. ŽL koresponduje celkem se šesti těmito soutěžemi.Platit za půjčení člena družstva se mi vůbec nelíbí, né že bychom neměli na zaplacení ale můžete mi někdo říct v kterém jiném sportu se můžou pochlubit takovoto hovadinou. Děkuji a sportu zdar hlavně ŽL v této podobě.

10.1.2011, 21.39
Martin - Lhotky Sport

Nemá to nic společného ani s otevřeností (podmínky jsou stejné pro všechny, shodli jsme se na tom, že 100 Kč poplatek neodradí), ani s Kozlem. Zaprvé nabídka od Kozla nebyla nijak zaručená (to je jasné i z toho, že neznáme její přesnou výši). Zadruhé pokud si dobře vzpomínám tak i loni se podmínky od Ježka a Regenta dost změnily mezi výroční schůzi ŽL a jarní schůzí Rady ŽL. Zatřetí pravidlo o půjčování se projednávalo předtím, než byla představena nabídka pivovarů.

Co se týká ostatních sportů, například kuželky a šipky – poplatek 100 až 200 Kč.

Hostování v atletice je spojeno s poplatkem 100 Kč:

Hlavní motivace pro tohle pravidlo nebylo „hamty hamty“ (to bysme rovnou mohli zvednout startovné a část odvádět do centrální kasy, jako je tomu na jiných ligách), ale narovnání podmínek pro družstva.

Víme, že půjčování není možné zrušit, každý se někdy dostane do situace, kdy ho musí využít.

Jenže tím, že si půjčím cizího závodníka na soutěži, získávám výhodu proti družstvům, které přijely v sedmi lidech.

Protože družstvo v sedmi lidech se například nebojí zapracovat do soutěže nováčka. Nebo si ráno dalo práci s hledáním člena týmu po nonstopech a následným oživováním. Nebo se některý z nich musel vyvlíknout z rodinných povinností.

Družstvo, které si půjčuje, naproti tomu bere hotový materiál přímo na soutěži a může si vybírat.

Družstvo, které si půjčuje, získává výhodu. A aby si to trochu uvědomilo a aby to ostatním sedmičlenným nemuselo být líto, nechá se zavést poplatek v rozumné výši, který navíc zatraktivní soutěž.

To dává smysl, ne?

11.1.2011, 09.20
Kidal Netín

Jen doplním, i v jiných ligách už toto funguje, např. Hodonínská – 100 Kč, Zlínská – 200 Kč.

Určité porodní bolesti jsem předpokládal, konečný soud vyslovíme, až se to vyzkouší.

11.1.2011, 13.16
Ondra - Čikov

U nás v týmu to taky vyvovalo rozepře, nicméně nakonec jsem usoudil, že je to dobře. Pokud chceš dělat výsledky, nemžeš si dovolit jet ŽL a 5× si půjčit. Navíc my máme sestavu danou a když bude dotyčnej chybět, zaplatí si to sám. Pak si patřičná osoba rozmyslí, zda-li večer chlastat, nebo jet na fotbal, nebo jít na hon nebo být s mladou. Podle mě je to dobře, ikdyž jsem na schůzi hlasoval proti.

11.1.2011, 14.01
Ondra - Čikov

Věc druhá je toto : Napíše ti SDH Horní Dolní, že by rádi dojeli na tvoji soutěž, ale musí si půjčit. Ty jim řekneš, že za půjčení je 100,– oni ti napíšou, že na to radši teda kašlou, pak jim můžeš říct, víte co…my to kilo dáme ze svýho, vy dáte klasicky 150,– startovný a něco tam vypijete. Je to sice hloupost, ale i tímto způsobem na tom budeš líp, než když je pošleš do pr*ele, že se prostě platí. Navíc, kdo tento sport má rád, tak 100 ,– podle mě moc roli nehraje :) toť vše.

11.1.2011, 14.05
Standa V.M.

Dobrá, dobrá. Jen jsem si řekl svůj názor a za tím si stojím, že platit za půjčení je hloupost. Jestli to rada ŽL má odsouhlasené tak se samozřejmě podřídím. Jen bychom se mohli držet dobře zajetých kolejí a nevymýšlet něco nového čím bychom na sebe upozornili. Už si střádám korunky.

12.1.2011, 13.47
Standa V.M.

Co kdyby se ty peníze za půjčení nedávali do kasy ŽL ale družstvu odkud je závodník půjčen. Ať z toho ten sbor (družstvo) něco má, když si vychoval takové závodníky, o které je zájem.

12.1.2011, 14.32
Kidal Netín

Jo, a když to pokazí, tak vrátí dvojnásob..:-)))

12.1.2011, 14.41
Standa V.M.

To by taky šlo.

12.1.2011, 14.42
jana vm

:D Uz nejsme lidske bytosti, uz jsme kuzelky…super

12.1.2011, 15.41
Martin - Lhotky Sport

„kuželky a šipky – poplatek 100 až 200 Kč“ – myšleno za hostování závodníků, ne za pučení kuželek :-)

12.1.2011, 16.31
Ondra Netín cirkus

Podle toho jakou jsem měl loňskou sezónu bych byl rád, aby si mě nikdo nepůjčoval, protože bych se asi nedoplatil… :-D

13.1.2011, 06.45