Žďárská liga v požárním útoku

Lukas Litava

Kalendář soutěží,nebo alespoň seznam zájemců o pořádání máme komplet. A co takhle nějaké návrhy na změny ve stávajících pravidlech ŽL,máte nějeké návrhy?

9.12.2010, 09.55
Kuba Starý Liskovec-sport

Čau já sem třeba pro aby se na každé soutěži natáčelo video aby pak kluci měly co dávat do klipů

9.12.2010, 13.16
Martin - Lhotky Sport

Kuba: viděl jsi už nějaký video, který se natočilo? :-)

9.12.2010, 16.41
Kidal Netín

Čau. Já jsem třeba pro, aby se na každé soutěži natáčelo video, aby pak kluci měli co dát do klipů.

Respektive: aby na každé soutěži někdo natáčel video, aby pak kluci měli co dát do klipů.

Respektive: už tak dost povinností pro pořadatele.

Respektive: boj žadatelů o vyhlášení.

Respektive: Hans to zajistí :-)))

9.12.2010, 22.20
Ondra - Čikov

Respektive: Bejt Hansem tak se*u na to, celý soutěže čumět do kamery! Proč to nezkusit ? Vždyť jde o to, aby pak byly nějaký vzpomínky ve videích. Každej pořádající sbor si domluví osobu, která to natočí a další závod to dá patřičné osobě, která bude u sebe DVD s videi ukládat. Chápu, že třeba v noci ve VM to asi nemá cenu, ale ten, kdo by nebyl pro tohle udělat, tak je sám proti sobě. Stejně se už na některých soutěžích natáčet začalo, tak proč to nezkusit dát jako pravidlo ? Každej přece chce mít kvalitní klip z kvalitního materiálu, ale když není z čeho, jde to blbě ! Nebo pak záleží, jak bude probíhat spolupráce s hasici150.tv

10.12.2010, 07.49
Lukas Litava

Tak jestli Vás trápí jen vizuální záznam ze soutěží tak to je fajn:)

Ja osobně bych převzal pravidlo z EX odjet ze soutěže (třeba i na jinou soutěž)bez ztráty bodu,3×.

zrušil bych pravidlo o nutnosti mít 8 závodů odjeto v žl abych byl bodován v celkovém seriálu.

dále bych převzal pravidlo o jednotných značkách na dráze (někdy to na dráze vypadá jako by si tam hrála mateřská školka s barvami )

10.12.2010, 08.33
Kidal Netín

Ze soutěže 2×

nutnost mít objeto x soutěží bych nechal.

10.12.2010, 09.17
Petas-Lhotky

S tím jednotným značením tratí uplně souhlasím. S těmi odjezdy se asi nikdy neshodneme.

10.12.2010, 11.01
Pája Žernovník - Litava

Pokud jde o ty videa, na Litavě to už funguje několik let, zajistí se kamera, vystřídá se za ní během soutěže několik lidí a záznam je na světě. Proč to neudělat i jinde? Kameru dnes má kde kdo ne? Tak ať si to každý pořadatel zajistí. Nevýhoda? Další starost pro pořadatele. Výhoda? Více materiálu pro vyhlášení, ale taky možnost například shlédnout vlastní chyby při útoku. Co se týče hasičské televize, ta vám žádné video neposkytne!

10.12.2010, 12.57
Jirka - Stanoviště

Přikazovat pořadateli natáčet je nesmysl. V pravidlech by měli být základní věci nutné k udržení úrovně ligy. Další nadstandardní aktivity mezi které zahrnuji i videa a fotky, ať si dělá každý podle svého gusta. Fotky a videa co se týče vyhlášení se vždycky „někde“ najdou. A když nenajdou, tak to bude znamenat jen to, že to nikoho asi nezajímá.

Jednotné značení – pro.

Odjezdy ze soutěží vzhledem k pořadateli ano, ale pouze 1× max. 2× za sezonu. Nechal bych to na rozhodnutí pořadatele…

10.12.2010, 13.05
Ondra - Čikov

Možná nesmysl, který se může zkusit odhlasovat ;)

10.12.2010, 13.28
Kidal Netín

Ale no tak, chlapci, to jste družstevníci?

Kdybyste dávali pozor na minulých dvou valných hromadách, tak byste věděli, že jsem se snažil to natáčení dát do pravidel. Neprošlo. A s odstupem času se na to dívám taky trošku jinak. Nechme to na vůli pořadatele. Podle mě by to měla být prestižní záležitost, ale nenutil bych. Většina soutěží natáčena je, tady na stránkách je už taky videosekce,kdo má možnosti, ať natáčí.

Už vidím, jak kvůli absentující kameře anulujeme soutěž :))))

10.12.2010, 14.37
Lukas Litava

zajímavá diskuse probíhá na stránkách VCB ohledně pravidel ,narážím na střídání závodníku a půjčování,osobně bych byl pro zpřísnění půjčování lidí

10.12.2010, 15.08
Jirka - Stanoviště

Jak říkáš, video už bylo na radě, ale abysme tam měli o čem tlachat, tak to můžeme odhlasovat znovu:)) Jsem taky obecně pro zpřísnění, ale „náš“ model je poměrně přísný a myslím, že se se osvědčil. Přísnější je už jen půjčování zakázat úplně…A co tak z letoška pamatuju, tak se asi nejvíc půjčoval jednotlivec úplně odjinud, jehož tým na soutěži vůbec nebyl. Čili model extraliga…K re­gistračkám bych se určitě dostat nechtěl..

10.12.2010, 15.34
Peťa Starý Lískovec - Sport

Myslím, že půjčování na ždárský lize je už tak dost přísné. Zpřísnit je ještě víc? To asi ne… když tak prohlížím fotky z tohoto ročníku, tak né vždy se parvidlo o tom že půjčovat může jen družstvo které je komplet dodržovalo…

10.12.2010, 15.52
Martin - Lhotky Sport

Záležitost „videa“ je řešitelná jednoduše: videa ať si zajistí družstva. Jak tu zaznělo kameru má dnes kde kdo, no a mít hezký závěrečný videa je přece v zájmu družstev, né pořadatelů.

Pořadatelé můžou natáčet v rámci "prestiže", ale povinnosti bych jim nepřidával, už ty současný občas nezvládají, a co jim za to chceš udělat...

Peťa SLS nakousnul zajímavou věc. Co se stane družstvu, který poruší pravidlo o půjčování? Jak a hlavně dokdy se dá zpětně diskvalifikovat? Stačí k tomu důkazy foto, video?

Další možné jablko sváru – družstvo přijede ze soutěže a až za nějaký čas zjistí, že prý nebylo na nástupu a nedostalo body… a přitom tam podle svých vzpomínek zaručeně byli. Jak a dokdy se proti tomu odvolají? Jak dokážou svou pravdu? Jak Rada ŽL dokáže, že se nespletla?

Minimum 8 závodů pro celkové ocenění bych zachoval. Počet družstev v závěrečném vyhlášení krásně roste i tak, všimli jste si? :-)

10.12.2010, 17.45
Hans Litava

O mě se mluví a já o tom nevím joo Kidal :D. No určitě se na tomto musí zapracovat a dokumentovat každou soutěž. Uvidíme jaká bude spolupráce s televizí a pak se uvidí. Budu informovat

11.12.2010, 03.27
Kidal Netín

Že by někdo podváděl? No, budu se muset na ně kouknout, na ty holky jedny….:))

11.12.2010, 06.34
Kidal Netín

Lukášovi: z VCB si už snad nemusíme brát inspiraci, ne?

11.12.2010, 14.36
Rosťa - Litava

Když už padl návrh na zrušení minima odjetých závodu mohl by mě někdo rozumně vysvětlit proč to neudělat ?

11.12.2010, 18.42
Kidal Netín

Rozumně a jednoduše. Ex bodují všichni, co něco umí a dokážou a objezdí celou ligu. Stane se, že sem tam zaboduje tým z regionu, který sebere pár bodů. Ale do výsledků se to nepromítne, protže holt objede dva, tři závody. To je Ex. Stane se že nějaký tým…. vyrazí na tři závody ŽL, posbírá šedesát bodů a ejhle, má být hodnocen . Rosťo, nevymýšlej pi.oviny a buď soudný.

12.12.2010, 01.59
Rosťa - Litava

Já myslel rozumě. Strach o vlastní body je opravdu férové vysvětlení :-)

12.12.2010, 09.21
Kidal Netín

Hm, nepochopil…...

12.12.2010, 20.30
Martin - Lhotky Sport

Jakou vypovídací hodnotu by měl žebříček mužů ŽL 2010, kdyby sis v něm přečetl toto?

16. Katov, 17. Žernovník, 18. Radostín nad Oslavou

To by znamenalo, že Žernovník běhal na úrovni někde mezi Katovem a Radostínem?

Katováci se v hospodě budou chlubit, že porazili Žerňas, a Radostín nebude spát z toho, že je Žerňas předběhnul? Žernovník si vyvěsí 17. místo ve Žďárské lize na nástěnku?

Má to být pocta pro Radostín a Katov, potupa pro Žernovník? Nebo přesně naopak? Nevím...

13.12.2010, 12.57
Rosťa - Litava

Vypovídající hodnota je snad jasná, když se podívám kolik družstvo potřebovalo závodů na které umístění.

A důvod proč zrušit minimum závodů? Tak třeba ten, že by se ŽL mohla konečně pyšnit tím, že je otevřená. A né otevřená z půlky. Protože celá otevřená rozhodně není, když to má háček v počtu povinných závodů. Se totiž můžou najít družstva, pro která by to byla větší svoboda v reprezentaci na jiných ligách. A to nejen obligátní VCB, ale i třeba jihlava…

13.12.2010, 15.12
Martin - Lhotky Sport

Smyslem žebříčku je seřadit družstva od nejrychejších po ty méně kvalitní.

Ještě jednou, takhle by to vypadalo:

• 5. místo Starý Lískovec Sport
  • 11. místo Lhotky Sport
  • 17. místo Žernovník
  • 23+. místo Tasov

Od 17. místa dolů to možná něco vypovídá (Žernovník je rychlejší, než Tasov).

Od 17. místa nahoru je to blbost (Lhotky Sport stále ještě nejsou rychlejší než Žernovník; srovnatelné týmy jsou až kolem 5. místa).

Takový očividný nesmysly se v současným žebříku nestávají.

Pokud chceš počítat průměrný bodový zisky, tak jsme zase někde úplně jinde:

1. Petrovice B, 2. Lavičky, 3. Maršovice.

Pokud chceš jenom uvažovat co by kdyby, zkoumat jestli je lepší Žernovník, Petrovice, Lhotky Sport nebo Katov, tak to můžeš dělat i pod čarou libovolnou svou metodou.

Otevřenost je hezký slovíčko, ale nenajíš se tím. Žádnou konkrétní výhodu zrušení minima 8 soutěží nemá.

Nikdo nebrání Žernovníku, Petrovicím, Míchovu,… aby se zúčastnil osmi soutěží a vyhrál ŽL. Naopak jsou vítáni.

ŽL narozdíl od BL dává hlasovací práva družstvům z jiných okresů.

ŽL přijímá víc členů do Rady, než má OpenLiga;

Na Ždárské o pořadatelích hlasují soutěžící a uchazeči o pořadatelství; narozdíl od Extraligy a OpenLigy do toho neprotlačujeme nevolitelné zástupce občanských sdružení apod. – tomuhle říkám otevřenost!

Jediný co neposkytujeme, je naděje na celoroční umístění družstvům, který na ŽL nejezdí. Ale to přece není důvod nejezdit!

13.12.2010, 16.37
Rosťa - Litava

No, vidíte, jak jsme to ( Martin) pěkně rozebrali. Líp, jak videa.

Ještě se mě teda nabízí kompromisní možnost nezi zrušit a nezdušit. A to snížit. Řekněme polovina závodu povinná. Když objedu polovinu ligy, tak se dá říct že ji jezdím a mohl bych být tedy hodnocen i celkově.

13.12.2010, 16.57
Martin - Lhotky Sport

Stejně při odjetých sedmi soutěžích nemáš na slušné umístění šanci…

13.12.2010, 17.00
Martin - Lhotky Sport

… to jsem psal ještě před přečtením Rosťova příspěvku z 16:57.

No, snížení na sedm nebo šest závodů by se žebříčkem tolik nezaházelo.

Budu hádat. Chceš jezdit Extraligu, Blanenskou ligu a třetí celá liga už se ti do kalendáře nevejde? :-)

13.12.2010, 17.04
Peťa Starý Lískovec - Sport

Osobně pravidlo o minimálním počtu odjetých závodů nechápu. Pokud se nějakých závodů ŽL zůčastním, získám určitý počet bodů, tak bych měl figurovat v konečným pořadí bez ohledu na to zda jsu 10 nebo 20…nechci do toho moc rejpat, ale pravidlo o minimálním počtu odjetých závodů zavání spíš strachem slabších družstev z toho, že by je někdo mohl odsunout o pořadí níž, i když byl třeba jen na třech závodech a oni jezdí ŽL „pravidelně“…

13.12.2010, 17.31
Rosťa - Litava

Peťa, to je můj člověk :-) To je právě ten problém Martine! Skoro všichni když přemýšlí nad pravidlama, tak myslí jen na vlastní družstvo. Já jsem požární sport pověsil na hřebík. Hraju tenis, pinec, jezdím na ryby a na vodu. Já prostě přemýšlím, co by bylo dobré pro ligu a pro družstva , která ji jezdí. A jsem rád, že liga se vyšplhala na takovou úroveň, na které je. Jsem rád, že ji stačí pilovat k dokonalosti. Jsem rád, že už se moc po vzorech rozhlížet nemusíme. Jsem rád, že družstev přibývá. A ženská družstva? Tak jejich účast je úplná paráda. Proto se taky upravují, či rozšiřují nabídky jídel. Nejen, že to už není o jednom párku, ale objevuje se i něco lehčího, než je betálné steak. Prostě su rád za tu cestu, kterou liga urazila. Já už jen přemýšlím, jak ten náš diamant lépe dopilovat. Takže asi tak. A taky jsem rád, že už se zde dětinsky nehádáme a rozumě to probíráme. I tohle svěčí o úrovně ligy.

Nic zdarec, valím na pinec.

13.12.2010, 17.51
Kidal Netín

Přijímám s povděkem, že už Rostík nemyslí jen na sebe a je rád, že přibývá družstev, a doufám, že bude rád i v širším kontextu. Jsem potěšen, že nás navštěvují družstva mimookresní, nicméně vždycky jsem měl v programu rozšiřování počtu o „naše“ týmy. Všichni víme, co to stojí za úsilí naskočit do ligy. Proto je toto pravidlo zárukou toho, že pomůže nováčkům k nějakému ohodnocení a naškrábnutí nějakého toho bodíku. Nikoho nebaví být stále na chvostu, že?

A ruku na srdce, kdo pořádáme závody….můžeme podávat kaviár se šampaňským, ale bude nám to k ničemu, když to nebude mít kdo koupit. A toto je, sice chabá, ale přece jen záruka toho, že místo možná deseti týmů mám zaručeno třikrát víc. S Martinem plně souhlasím v jeho výčtu.

13.12.2010, 19.25
Standa ml. V.M.

Plně souhlasím s názorem Martina. Rozhodně bych minimální počet odjetých závodů nesnižoval. Extralize a dalším ligám se ustoupilo v termínech soutěží. Pokud tedy někdo „zvenku“ bude chtít bijovat o umístění v ŽL, tak prostě budou muset přijet. Navíc si myslím, že 8 z 13-ti (či 14-ti) soutěží není zase tam mnoho. Je to lehce nad polovinou. Můj názor je stejný s Kidalem. Naše liga by se měla spíš zaměřit na rozvoj vlastních družstev. Možná proto bych navrhoval rozšířit bodovaná umístění na soutěžích z 15 na 20 (alespoň u mužů). Na většinu soutěží jezdí kolem 30 družstev mužů, takže 15 družstev dostane shodně po jednom bodu (pokud teda se zadaří a dokončí :)) Mezi družstvy se najdou i taková, pro které je momentálně ten jeden bodík maximum a každý bodík navíc by určitě přišel vhod a povzbudil.

13.12.2010, 22.32
Ondra Netín cirkus

Tak tenis, pinec, ryby a voda jo? Hele Rosťo, tady není seznamka :-D. Jinak souhlasím s naším nejvyšším Kidalem, jen bychom mohli tu podporu nových týmů více vykřičet do okresu, aby se opravdu nebáli přihlasit další „nové sbory“.

14.12.2010, 21.58
Kidal Netín

Tak se nám to přesunulo z objektivní konstruktivity do loajální subjektivity….tož uvidíme v Maršovicích. Ale jinak se nestyďte, posílejte náměty, je to o nás, a pro nás. Za každý námět děkuji a slibuji, že se tím bude ŽL zaobírat.

15.12.2010, 21.41
Kidal Netín

Och, och, ještě na něco jsem zapomněl…a to na pravidlo o hlavním rozhodčím. Konečně bysme se mohli už povznést nad tím, aby domácí tým rozhodčího posuzoval někdo jiný. Jednak mu tím naznačujeme, že nevěříme jeho kvalitám, jednak možná znevýhodníme „jeho“ tým, který jako jediný bude posouzen jinýma očima, jednak možná naopak zvýhodníme „jeho“ tým, protože se pustí, aby se neřeklo…

Myslím, že ať stojí na základně Přední Lhota nebo Zadní Lhota, rozhodčí nám dokázali, že si důvěru zaslouží.

Možná by stačilo do pravidel jen přidat slůvko …může požádat…

12.1.2011, 14.11
Standa V.M.

Souhlasím s Kidalem. Hlavní rozhočí by měl zůstat pro všechna soutěžící stejný. Aby pomohl svému domácímu družstvu si nikdo nedovolí, protože v ten moment je pod drobnohledem a každý se dívá jestli jim v něčem neuvolnil. V případě více jak 40 soutěžních družstev bych navrhnul dva hlavní, aby se mohli jít občerstvit a nemuselo se čekat než příjde od piva.

12.1.2011, 14.21