Žďárská liga v požárním útoku

Tom

chci se zeptat. Muzu mit pri utoku kopačky? vydel sem ze v litave nekteri zavodnici kopacky meli. ale spousta lidi me rikala ze kopačky byt nemuzou. jak to teda je?

11.5.2010, 21.38
Kidal Netín

Tak se chceš zeptat na kopačky nebo na kopacky? :-))Obojí si klidně obuj.

11.5.2010, 22.03
Ondra - Čikov

Jde o pravidla na daný lize, a protože tady na ŽL není rada 100 let za opicema, nikdo ti na kopačky nic neřekne, jako někde jinde…

11.5.2010, 22.08
Pája Žernovník - Litava

Na ŽL kopačky zakázány nejsou. Ale pravidla požárního sportu kopačky zakazují, některé ligy se tím řídí. Osobně bych je zakázal všude. Kopačky mají šrouby nebo kolíky, které určitě vystupují z podrážky více než 6mm.

11.5.2010, 22.55
Ondra - Čikov

A tak to bych se hádal! Nevím přesně, kolik mají špunty na kopačkách, ale že by nějak dramaticky přesahovaly 6mm bych neřekl, navíc ruku na srdce, kdo z proudařů neběhá v 9mm ?? Navíc, v tretrách je o dost větší pravděpodobnost porušení nejěkáho kabelu a zranění, než v kopačkách! Podle mě je rozdíl, když šlápneš někomu na nohu v 6mm hrotech než v 6mm špuntech na kopačkách. Proto absolutně nechápu, jak někdo může kopačky zakazovat. Toť můj názor.

11.5.2010, 23.27
Martin - Lhotky Sport

Pája jako novopečený rozhodčí by mohl vědět i to, nad čím už dlouho dumám – co sálový kopačky – jsou povoleny? :-) Třeba tyto? A co tyhle, tamhlety, tydlety ?

@Ondra: Lidi co si dupou po nohách by samozřejmě měli nosit dupačky

12.5.2010, 00.29
Pája Žernovník-Litava

Už jsem se o tom s někým dohadoval na Firesportu. Používám hřeby 9mm, ale když si je našroubuji do treter, nevystupují z podrážky víc než povolených 6mm.

Přesný výklad pravidel zní takto: -může být použita sportovní obuv nebo zásahová obuv pro hasiče -podrážka sportovní obuvi může mít drážky, plastické švy, vroubkování nebo výstupky o max. hloubce 5 mm, pokud jsou všechny zhotoveny ze stejného nebo podobného materiálu jako základní podrážka -připouští se tretry s max. délkou hřebů 6 mm -kopačky se nepřipouštějí

Takže u kopaček by neměly kolíky být vyšší než 5mm, což je tak maximálně u turfů, na které sem dával Martin odkaz, ale kolíkovky mají určitě kolíky vyšší. Tím pádem to odporuje pravidlům PS. Ovšem ŽL má pravidla upravená a kopačky nezakazuje. Kdo chce, ať si v nich běhá. Pak přijedete na jinou ligu, kde jsou kopačky zakázané a budete stejně muset přezout. Mě by teda nevyhovovalo běhat každou soutěž v jiných botách. Ale co člověk to názor. Stejně je to o běžci, když umím běhat, odběhnu to i v sálovkách s podrážkou bez jakéhokoli vzorku :)

12.5.2010, 07.51
Jirka - Stanoviště

To, že ti 9 mm hřeby nepřesahují 6 mm měříš od základní plochy boty nebo to měříš až od vrcholu výstupků? – A kdybys chtěl slovíčkařit, tak se v pravidlech nepíše nic o tom, kolik mohou hřeby vyčuhovat, je tam, že se povolují do délky 6 mm, to znamená že 9 mm je mimo pravidla, ať už je máš zašroubovaný jak hluboko chceš. V kopačkách se běhá aji tam kde je to zakázané, není důvod to zakazovat, ať si každej běhá v čem chce a krom toho jsou kopačky bezpečnější než tretry a zrovna na podmáčenou trať v Litavě to byla dobrá volba. Ps. konečně se začínají řešit sra… jako předloni kdy to tady žilo :)))

12.5.2010, 11.54
Pája Žernovník - Litava

Je to měřeno od základní plochy. O tomhle by se zase mohl vést rozhovor, některé tretry mají závitová lůžka hodně zapuštěná, některé je mají vystouplá nad povrch podrážky. Když jsem se ty pravidla učil, v mnoha věcech mi přijdou dost nepřesná, plno věcí může být důvodem k hádkám. Zákaz kopaček mi přijde jako rozumný, kolíky jsou vysoké centimetr a víc, pokud by se povolily, měly by se povolit i větší hřeby do treter, ať je to stejné pro všechny. Jak říkáš, ať si každý běhá v čem chce, ale jen když je to v pravidlech té ligy dovoleno!

12.5.2010, 12.32
Rosťa - Litava

To je jasný, do pravidel se dá : Kdo chce použít kopačky, musí mít i dupačky. No, a kromě Netína je mít nikdo nebude. Není to tak dávno, co někteří běhali i v pyžamu :-)

12.5.2010, 12.36
Had - Krokočín

Hurááááá! Divadlo žije! :-D

Lidi si vymysleli zákony a pravidla, protože si řekli, že by to bylo dobrý. Pak se ale zjistilo (díky spekulantům aj.), že dokonalý zákon neexistuje. Tak si lidi vymysleli právníky a soudce. Soud by jsme měli (Rada v čele se „Strašným Láďou“ – viz. Cimrman, Ztráta třídní knihy). Ale co ti právníci? Kdo nám obstará výklad pravidel? Ať už se jedná o délku hřebů nebo o „základní plochu“, kterážto není nijak definovaná (zvláště u členitých povrchů ;-))

Vemte rozum do hrsti!

12.5.2010, 16.28
Miras-Netín

To pyžamo mám ještě pořád doma Rostíku, pujčím ti je až tě zavřou :-)

12.5.2010, 18.05
Ondra Netín

A v páskovkách se může? Kidal totiž každý rok tvrdí že v Mezu v nich půjde půjde :-D

12.5.2010, 22.40
Kidal Netín

Vás dva…vždycky

13.5.2010, 08.24
Aleš

Můžu se zeptat ? Rozhoduji ne nad tretrami a nevim ktere hroty jsou lepší jestli 6mm nebo 9mm běhám proud …

12.4.2018, 15.24
Rosťa - Litava

Drž se pravidel PS :-)

13.4.2018, 07.29
Ondra Netin

12 mm

15.4.2018, 18.44
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.