Žďárská liga v požárním útoku

Martin - Lhotky

Ahoj, tak už se nám to blíží, na Firesportu jsem rozjel rezervace pořadí, bližšími informace najdete na stránkách soutěže, ale krom toho že se poběží v noci tam není žádná změna, prostě se na vás těšíme a připravujeme :o)

12.7.2007, 14.39
Jarda - Olší

áááá 3000kč… dám ti Marťo dva litry když bude špatně měřit časomíra šábneme se, nikdo o tom nebude vědět. je to jen mezi náma dvěma.

12.7.2007, 16.22
Tomáš-Olší

Hlavne to tam pořádne osvetlete .Jo a jardo co stresuješ ty tam stejne nebudeš

12.7.2007, 16.36
Jarda - Olší

jo ale takhle nám z toho mohlo aspoň neco kápnout.

12.7.2007, 16.45
Martin - Lhotky

No co ti mám na to Jardo řéct… Když nepřijedeš, nic nebude :o)

Lhotky se ponoří do tmy, všechny svítidla, pouliční lampy, blikátka na stromeček i babiččina baterka budou na hřišti.

13.7.2007, 09.29
Jaruš DL

Schválně vyhledám tu babiččinu baterku :)

13.7.2007, 20.53
Jirka - Stanoviště

Jak už se to tak dělá vždy,přibudou tady názory na soutěž.Než bych zveřejnil ten můj názor, chtěl bych se zastat některých(doufám že jich je většina) kluků ze Lhotek, protože ty to dnešní divadlo určitě hrozně mrzí a snad za to ani nemohou.Když jsme do Lhotek přijeli z Květinova, tak nám trať, komentátorské stanoviště a i budující se okolí doslova vyrazilo dech.Opravdu super areál.Ale co se začalo dít poté, to nikdo z nás snad nemohl zažít ani na té nejhorší lize kde nejsou žádná pravidla.Totálně zcesty mluvící komentátor mě už nepřekvapoval, jeho super údaje o mužstvech připravujících se na základně, jejich umístění v lize a počet získaných bodů byl zpravidla absolutně mylný.Dále jsou tu rozhodčí.Rozhodčí u terčů byl zprasenej jako dobytek a byl tam vyloženě pouze pro smích, dále pak ten člověk co měl při poradě hlavní slovo byl myslím ten,co v Netíně neprávem protestoval proti startu půjčeného proudaře extraligového celku a dneska mě připadalo, jako by ti chlapi z extraligy podle něj byli něco víc.Tím zase nechci nechci házet špínu na ostatní rozhodčí, však všichni víme ne?Dorazilo mě, že za mnou přišel známý proudař z Dolních Němčic, který byl na ŽL poprvé a povídal mě o tom, že na mašině měli stejnou úpravu jako Úherce a rozhodčí jim řekl, že Úherce byli poslední kdo s tím mohli na start a oni už mají smůlu.Dodal pak, že až se jim bude chtít zajet se pobavit, že přijedou k nám na ligu.Bylo mě trapně a snad i smutno z toho jak několik málo lidí dokáže zničit tak krásnou soutěž a jménu lify to taky nepřidalo.Chci dodat, že toto je pouze můj osobní názor kterým vystupuji proti opilým a neuvědomělým lidem, kteří mě příště mohou jednu střelit:)) a zastávám se Lhotek jako celku.Jinak jak už jsem řekl, krom fatalit které byli postupem času nezměnitelné to byla pěkná soutěž, bezkonkurenčí trať, občerstevení…Prostě škoda.Omlouvám se za ostrý a dlouhý názor, ale asi to dělá horečka co už zase mám a možná mluvím z cesty:)))Asi brzo umřu:)))

29.7.2007, 01.23
Jirka - Stanoviště

Zapomněl jsem na holky ze Lhotek…Jsem to ale vůl zapomenout na to nejdůležitější­:)))Těm samozřejmě taky grauluji k pěkné soutěži…Nebyl jsem tam dokonce, tak se snad zítra dozvím co se udále poté…

29.7.2007, 01.26
Dawoch

Smazáno, důvod: nenapsal, odkud je.

29.7.2007, 03.09
Libor Sedlák Sychtotín

To all: Přátelé kamarádi, celou sezónu jsem jen tichý pozorovatel a účastník vaší ligy, ale to co předvedla na noční soutěži Žďárská liga, tak to už mě kliným nenechává!!! V letošním roce se snážíme jezdit většinu vašich závodů a měli jsme u nás takovým malý jednotný názor, že jste se o 100% zlepšili o proti předcházejícím letům. Ale opak je pravdou!!! Takový kopec nesnášenlivosti, zapšklosti a tuposti jsem ještě neviděl. Hurá zpět na stromy!!!

To Dawoch: nevím co tím myslíš, když píšeš, že jsi chtěl ukázat, že vaše liga je lepší. Moje malá připomínka: například kluci z Hlubokého jsou mimookresní jako např. my, Uherce,…. tak co by změnilo kdyby vyhráli? Můj názor je pouze ten, že úroveň ligy se neukazuje výsledkem jednoho družstva, ale chováním jednotlivých družestev mezi sebou, pořadatelskými schopnostmi a dalšími a dalšími věcmi…

To pořadatelé: Dále tu mám jeden dotaz. Pořád mi zůstává neodkryto, kam se poděly ceny za jedno umístění? Byli jsme ohodnoceni cenami za šesté místo, ale v celkové tabulce jsme napsaní na pátém místě? Kdo dostal ceny za páté místo?:)

Jinak gratuluji pořadatelům ke krásnému areálu, který budují na okraji své vesnice. Nezbývá mi jen závidět.

Vše co jsem tu napsal je můj názor a rád ho s kýmkoliv prodiskutuji…

Ahoj Libor Sedlák SDH Sychotín

29.7.2007, 10.28
Tomáš-Olší

No myslím že je jasný že sme už letos meli lepší závody než lhotky ale náký pozitiva tam taky byli například dobrý jídlo, pivo, vcelku dobré osvětlení trati i trat samotná byla dobrá. a tet ty negativa, nebudu je vyjmenovávat všichni asi víme o co jde jenom bych chtel říct že za to může asi nezkušenost pořadatelů s tak velkýma zavodama+to že začalo chcat+neukaznenost nekterých týmů. Sakra když sou daný náký pravidla tak se podle nich mam řidit at zavodim poprve nebo sem nejlepší v republice. a myslím že podle jednoho nepovedenýho závodu by se nemela soudit celá liga která se poslední dobou hafo zvedla zatim zdarec. jo pro Libora pokud se ti to na naší lize zdá nesnášenlivý, zapšklý a tupý tak te nikdo nenutí abys sem jezdil.

29.7.2007, 14.34
Ondra - Čikov

Tak po dlouhý době sem se zajel podívat s naším strojníkem na závody…jako co se týče tratě,tak vopravdu klobouk dolů,řekl bych, že ta extraliga do budoucna klapne…komentátor no…když sem slyšel jen ten začátek u nástupu,tak sem si říkal, kde ho vzali…pak sem to radši nevnímal…jídlo bylo mega dobrý a navíc velikej výběr(řízek,guláš…) počasí taky nejhorší nebylo…jen sem se těšil, že Nevcehle ukážou něco pod 17 a bohužel a hlavně mrzí ten nepovedenej koš Stanovišť, ale já myslím, že si to dnes vynahradí na BL.

29.7.2007, 16.56
Kidal Netín

Vlk se nažral, koza zůstala (skoro) živá…..:))))

29.7.2007, 18.25
Krab - Žernovník, Litava

Takže takhle…. pudou na mě kecy že se seru do něčeho u čeho sem vubec nebyl ale to me vubec nemrzi… Z toho co sem slyšel tak soutěž ve lhotkách co se týče organizace byla na super úrovni…. Bohužel se vyskytli lidé kteří se prostě nedokázali smířit s tím že by TEORETICKY mohli přijít o nějaký body, podávali protesty za totální banality a zbytečně zdržovali soutěž…. pochopil bych že když už se někdo domluví a nepude o body tak by alespoň mohl dostat ty který si tvrdě vybojuje….. k extraligovým družstvům a výkonům na ŽL : plechovky? Dawochu byls vubec nekdy na extralize??? asi ne pac by sis všiml že terče jsou sice o dost lehčí ale prostřiky sou často taky brutální….A z doslechu opravdu nechápu chování některých týmu na ždársku…...

29.7.2007, 20.27
Ťažký - VM

Co takhle dát výsledky ze Lhotek mezi „výsledky“.

29.7.2007, 20.32
Jarda - Olší

Hahaha…stojím v půl druhe rano na nástupu, v ruce výsledkovku kde je napsaný Olší 7 místo. Pán za mikrofonem řekne…a na 8 místě Olší…jdu si pro cenu. nechapu. Pak přijde Krokočín…na mé výsledkovce 3…a pán komentor řekne 4 místo Krokočín…ehmm oprava 3 misto krokočín. super, sakra kam se podělo 4 místo? kdo má tu cenu? To udělali ty Uherce, který byli první, ale nebyli v závodu zapocitany, ale v cenach jo? Kolikátí sme teda skončili???

Božeeee co to bylo??? Prosím někoho kdo to chápe ať me to vysvetlí.

29.7.2007, 21.00
Pavel-Olší

Vážení příznivci požárního sportu, často a rád sleduji Vaše diskuze, ale nezapojuji se do nich, protože nemám zdaleka tolik zkušeností a znalostí jako Vy.Včera jsem se zajel podívat na svoji první noční soutěž, abych získal další zkušenosti a hlavně podpořil naše týmy. První dojem byl úchvatný, areál – ačkoliv nedobudovaný už je ozdobou Žďárské ligy. Občerstvení také super, osvětlení odpovídající. Je pravda, že u nástřikové čáry se motal opilý člověk a mával praporkama, jestli to měl být rozhodčí, tak je to k smíchu, ale tento problém byl po chvíli vyřešen.Co mě nejvíce překvapilo, byla bázlivost pořadatelů před extraligovými týmy. Jsou to prostě profíci a na jejich útoky bylo radost se dívat, ale měřit dvojím metrem? No, to snad ne! Byl jsem osobně u toho , když technický rozhodčí rekl Uhercům „Pánové, ty držáky si odděláte nebo nestartujete. A když, tak mimo soutěž.“ Na to jeden z členů týmu řekl, že se na to může vy…., že mimo soutěž nejde.Do této chvile je to standartní závod – družstvo mělo dvě možnosti: odejít nebo odšroubovat čtyři matičky, jak to později udělali ostatní z extraligy. Stala se ovšem třetí varianta, ta nejhorší. Přišel jeden z organizátorů a soutěžícím z Uherců povídá: „Hoši, běžte, my Vám peníze a ceny dáme.“ Ptám se: "Proč je na soutěži technický komisař schválený Žďárskou ligou, když na jeho rozhodnutí pořadatelé neberou zřetel!!! Co následovalo potom, byla prostě ostuda. Extraligové týmy jsou jistě nejlepší v republice a máme se od nich co učit, ale v pravidlech jsme si snad všichni rovni. Pokud na naši Žďárskou ligu zavítají, velmi rádi je uvidíme, ale musí dodržovat naše pravidla.Nevím, jak t později pořadatalé vyřešili s cenami a penězi, ale pokud zmizela nějaká bodováná pozice na výsledkové listině, je to opravdu divné – škoda. Závěrem chci říci, že soutěž byla dobrá a celkem se mi líbila.

29.7.2007, 21.49
Jirka - Stanoviště

Chci jen dodat, že jsem nezpochybňoval výkon toho rozhodčího co se dneska ozval(ostatní nevíte kterého myslím), že mluvím nesmysly,ten podle mě žádnou chybu neudělal.Svoji kritiku jsem soustředil na jiné rozhodčí.Omlouvám se tomu dotyčnému jestli jsem se ho dotkl…Dneska jsme byli na VCB a docela se o tom včerejšku mluvilo, nakonec se zdá, že krom ztracených cen se ostatní negativa berou jako běžné nedostatky, takže bych ze včerejška nedělal až tak velkou aféru.To spíš se mluví o některých soutěžících než o chybách pořadatelů…Pokud nebudu vyzván, tak už sem nebudu reagovat…Přesvědčil jsem se o tom už několikrát, že je lepší držet hubu, každej si to přebere podle svýho a pak to dělá akorát zlou krev.

29.7.2007, 23.16
Honza - Budíkovice

Smazáno, důvod: pravděpodobně není z Budíkovic.

29.7.2007, 23.27
Kenn - Olsi

TO Honza-Budikovice: vcelku s tebou souhlasim, ale….. Ja se ucastnil te diskuse, nebot jsem clenem rady Zdarské ligy. Zaver poradatelu byl ten, ze Uhercim daji ceny a penize uplne MIMO veskerou soutez. Tim podle me nikoho neposkodili jen jeden tym oproti ostatnim zvyhodnili, coz asi taky neni uplne v pohode. Na druhou stranu je tohle pouze rozhodnuti poradatele . Pokud se rozhodnu (jako poradatel), ze treba dam tymu, ktery bude co nejblize casu 30 sekund, sud Plzne, tak je to pouze a jen moje rozhodnuti, do ktereho mi ani zadna rada mluvit nemuze. Tu vysledkovku zkratka poradatele nejak nedotahli do konce. Tot vse co bych k teto veci mel ja. Jinak soutez az na toho rozhodciho u tercu v poho

30.7.2007, 07.38
Martin - Lhotky

Omlouvám se všem za chybu, která způsobila zmatek při vyhlašování výsledků a „zmizení“ jednoho místa.

Vymazal jsem z výsledkovky řádek s výkonem Úherců, ale zapomněl jsem snížit číslíčka u mančaftů od Krokočína níž. O chvíli později jsem to napravil, v tom fofru ale (vy už jste stáli na nástupu), mně nedošlo, co se děje. Tak prosím o pochopení a prominutí.

Ťažký: svoje „co takhle“ si strč někam.

Jinak děkuju všem, co se na naší soutěži snaži vidět i pozitiva.

30.7.2007, 07.49
Neštˇastný komentátor-VM

Je zajímavé,jak se všichni zajímají kam se poděla jedna cena. To už vysvětlil Martin.Já jsem jen dostal tu špatnou listinu a četl jsem ji od zadu.Protože byla tma tak jste nemohli vydět mé zděšení, když jsem se dostal v mé listině k pátému místu a všimljsem si, že druhé místo se vypařilo.Dále. Na nástupu mluvil velitel a poté jsem se teprve snžil přiblížit soutěžní družstva divákům já.

30.7.2007, 13.04
pepa

30.7.2007, 13.13
Neštˇastný komentátor-VM

Průběžné výsledky ždˇárské ligy mě dal Martin stažené z internetu. Tak co na nich bylo špatného? Snažil jsem se o každém říci co nejvíce,abych vyzvedl jejich dobré výsledky. Pokud se někomu něco nelíbilo ,mohl dojít za mnou a já bych se snažil o nápravu.Příště budu mlčet a bude to zase špatně.

30.7.2007, 13.15
Petr-Lhotky

Chtěl bych poděkovat všem družstvům za účast na naší soutěži!!! S ostatníma klukama s našeho týmu a nejen s něma jsme při pracích na hřišti a přípravách soutěže strávili týden před soutěží veškerý náš volný čas. Proto jsme se těšili jak se tam bude soutěžícím líbit a že to všechno klapne. Bohužel se vyskytlo několik věcí ze kterých jsme byli hodně zklamaní a nešťastní, začnu rozhodčím u terčů a jeho nezodpovědností (doufám že se k této funkci už nikdy nedostane). S tím komentátorem to bylo tak, že jsme měli 'objednanýho' Laďu z Netína, ten se ale někde zdržel takže to dopadlo tak jak to dopadlo. Dalším co se mi nelíbilo bylo to s těma držákama savic, zajímalo by mě podle čeho tam nesmí být, když o tomhle je v pravidlech ŽL úplně stejná věta jako v parvidelch EX. Tak to teda záleží na rozhodčím jestli je pustí nebo ne?? Každopádně to kluci z Úherců mohli sundat i za cenu toho, že by šli o deset minut dýl na start (bylo by to rozhodně lepší než se tam půl hodiny dohadovat). S tím že šli mimo bodování byl spojenej i zmatek v konečným pořadí. Ještě mě taky dost překvapilo, že si Bašnice nepočkaly na ceny za druhé místo. Ještě jednou všem mockrát DÍKY za účast a taky za pozitivní ohlasy na naši soutěž. Těšíme se zase za rok naviděnou a věřím že se ty problémy co nastaly už nebudou opakovat (alespoň proto uděláme všechno)

Petr-béčkař ze Lhotek

30.7.2007, 14.25
pepa

30.7.2007, 15.28
pepa

30.7.2007, 15.30
Kidal Netín

V pravidlech je napsáno: Stroj musí vizuálně odpovídat schválenému typu s vyjímkami – ovládání plynu….. a výfukové potrubí….. .V pravidlech PS – žádné technické úpravy odporující bezpečnosti práce, tech. podmínkám výrobce s vyjímkou instalace spouštěče. Je už na rozhodčích výklad těchto pravidel. Pokud drátky na výměníku přispívají k tomu, že stroj vizuálně neodpovídá nebo neodpovídá technickým podmínkám výrobce, pak tam nemají co dělat. Jinak tento výklad pravidel k nám přišel z Blanenska a když jsme se tam sem tam objevili, nikdo se s námi nebavil a dráty šly dolů, a dá se to naučit i bez nich. Pokud ovšem přijedou frajeři kdesi od Plzně a nedokážou se přizpůsobit pravidlům, nemají na soutěži co dělat. Pokud rozhodčí jednou řekne ne, tak by to mělo platit a všichni, co budujeme jméno a prestiž ZR ligy, by jsme se za ně měli jednoznačně postavit, protože potom se z ní stává ta „pralesní“, jak to kdysi napsal Brdy. Čili, sypu si popel na hlavu a po uvážení přiznávám, že rada měla zakročit ještě před startem Úherců, než se pak trapně dohadovat, co s nimi. Pro nezúčastněné musel nutně vzniknout dojem, že Krokočín, Stanoviště adt. mají strach o nějakou tu stovku do kapsy navíc. Tam šlo ale o to, aby nebyl ustanoven precedens. Je jasné, že sport něco stojí, ale za každou cenu nehrát fér svědčí o „profesionalitě“ těch profíků z Čech. Navíc jsme se spolu bavili v neděli v Petrovicích a měli z toho pěknou prdel, jak si pěkně vydělali na cestu, když dostali ještě o pěťo víc, než by vyhráli za 2.místo. A ten pohár? Kam s ním, do další krabice? Co se týče komentování, s komentátorem jsme se domluvili, že to vezme celé a nevím jestli byste se mnou vyhráli:)) Docela se krotil a myslím, že kritika se na něj snáší za jeho minulé výroky a projevy citů v Lavičkách. Je fakt, že některé údaje nebyly přesné, ale on si je nevymýšlel, jel podle tabulek a dodaných zdrojů. Pokud ale nejsem na každém závodě, tak je jasné, že nemůžu mít přehled. Proti Lavičkám tedy 100% nahoru.

Jinak fandím Lhotkám, ať se práce na areálu daří dokončovat. A už teď tiše závidím…

30.7.2007, 16.06
pepa

30.7.2007, 16.32
raduš SDH Lhotky

Mrzí mě tak dlouhé kritiky na naši soutěž, ale bohužel většina je pravda:(Dělali jsme všichni všechno proto aby se naše soutěž libíla po všech stránkách a nakonc to takle dopadlo (dá se říct)kvůli blbosti.Doufám že jsem pak rozhodčího u terčů nahradila dobře, protože sem to dělala poprví:)a slibuju že příští rok se to už nestane. Jinak díky všem za účast:)

30.7.2007, 18.11
Kenny - Olsi

TO Radus: no jo, ale pristi rok uz to nebude poprve…. a vis jak je to dulezite.. to poprve :-)

30.7.2007, 19.03
raduš SDH Lhotky

to Kenny: ale ja myslím že se to nestane už s tím rozhodčím co byl přede mnou:)

30.7.2007, 19.06
Kenny - Olsi

Jeden o kole a druhej je taky sprostak :-D

30.7.2007, 19.11
Mirek-radostín

Zdarec všichni. Řekl jsem že jsem psát nebudu ale když to tu čtu tak se to nedá vydržet. krytika,krytika a zase krytika. jsou tam i ňáké pochvali. Že tam byl komentátor na prt to se stane. spomeňte si na svoji soťež a zameťte si před svím prahem. blahopřeji Krokočínu za třetí místo jen tak dál kluci.

30.7.2007, 22.09
Jirka - Stanoviště

To Kidal Netín:Chtěl bych jen upřesnit, že jak uvádíš nás a Krokočín a něco o stovce navíc do kapsy…My jsme měli N, tudíž by jsme žádnou cenu, ani kdyby se diskvalifikovali všichni účastníci extraligy stejně nedostali a navíc jsme žádný protest nepodávali…

30.7.2007, 22.38
Neštˇastný komentátor VM

TO Kidal Netín:Dík za pochvalu. Vůbec jsem netušil že to máš komentovat ty. Já jsem byl osloven už před měsícem.To,že jsem si dal práci a vyhledával ve výsledkových tabulkách nejrychlejší časy jak ve ždˇárské lize tak extralize si nikdo nevšiml.Emoce v Lavičkách byli. Narodil jsem se zde a dvacet let žil.Pokud bych komentoval v Netíně a domácí borci nasadili čas, který vydrží až do konce taky bych chtěl rozjásat celý Netín.

31.7.2007, 06.50
Neštˇastný komentátor VM

ˇJeště se chci zastat velitele.Pokud někdo není zvyklý mluvit před davem,věřte,že to co chcete říct máte srovnané v hlavě ale jak začnete mluvit a chcete říci co nejvíc informací,ke spokojenosti soutěžících není výsledek vždy uspokojující.Tak­že,vážení kritici,zkuste si stoupnout před 250 lidí a říci tři souvislé věty.Pokud to dokážete bez přebreptů tak váš dědek byl Seneca (pokud vám toto jméno něco říká)a vykašlete se na tahání hadic a dejte se na politiku.Tam vydělate víc peněz.A ještě k mé osobě.Kdo nic nedělá,nic nepokazí.Kdo nic nepokazí,nic se nenaučí.Pokud kritizujete špatné komentování,napište mi prosím co mám říkat a co vám vadí a já se budu snažit do příště polepšit.Pokud bych, ale měl zapříčinit nízkou účast družstev na závodech, tak hold budu radši sedět doma.

31.7.2007, 07.19
Kidal Netín

Dobře, tak Stanoviště neměli strach o stovku navíc.

Raduš, sice to bylo poprvé, ale bylo to krásné….. . No a s tím kolegou před tebou, nejsem kdovíjaký znalec, ale myslím, že se to dalo docela předpokládat, navíc na noční soutěži.

Pepo, napiš třeba že jsi z Netína, docela by mě zajímaly tvoje příspěvky.

Jinak hlavním viníkem všech stínů vržených na práci a starosti spousty obětavých lidí je mocná čarodějka KOŘALKA! Takže, pořadatelé, bacha na ni!

31.7.2007, 09.04
Tomáš-Olší

no tak možná že pan komentátor stál za prd ale ja bych tam neřekl nic ani kdybych mel všechno před sebou napsaný a stačilo by to jen přečíst:-) v tomhle sou pro me komentátoři docela frajeři:-)

31.7.2007, 11.24
Neštˇastný komentátor VM

To-Honza Budíkovice:pokud jsem se dobře díval na výsledkové listiny ZL,tak se Budíkovice zúčastnily pouze dvou soutěží.Tak proč hodnotíš Lhotky jako nejhorší? Soutěží bylo přece 8.Díval jsem se na třebíčskou ligu a tam Budíkovice jako pořadatelé nefigurují.Potom by asi ta kritika nebyla tak ostrá. Co se týče ztracených cen. Nikdo o nic NEPŘIŠEL!!! Tu špatnou listinu jsem dostal jenom já. U vydávání cen už měli tu správnou! A nastoupená družstva též. Bohužel mě ji nikdo nevyměnil. A protože jsem první na řadě koho slyšíte padlo to na mě.

31.7.2007, 18.07
Milka, Nevcehle

Nevím, proč na tom výměníku bez jakýchkoliv „řetízků“ ŽL tak lpí. Viděl bych to jako jediný problém pravidel ligy. Naše zadáky už díky tomu na žďársko těžko dostaneme…

31.7.2007, 18.43
Martin - Lhotky

Starosta ani Sláva Kaman se v téhle diskuzi nejspíš neozvou, tak musím obhájit naše rozhodování ohledně Úherců.

Můj osobní názor (beze zmatků a v klidu, možná bych přemýšlel jinak, vidět Úherce naštvané na přípravném platě): nepustil bych je na start.

Ale na řešení „budou brát vše kromě bodů“ jsme měli jako pořadatelé právo, cituji pravidla za odstavcem s minimálníma finančníma odměnama:

„Předávání věcných cen, popřípadě i vyšších finančních odměn je v plné kompetenci pořadatele.“

Minimum (1000–800–600­–400–200) za umístění ve Žďárské lize by bylo splněno, i kdybychom na start třikrát pustili Úherce „mimo ŽL“.

V diskuzi Rady zazněla spousta nepodstatných věcí, ne-li nesmyslů, ale bohužel žádná citace pravidel – škoda. (Mimohcodem moc si vážím podpory Laviček a Litavy)

Souhlasil bych s tím, aby od příštího ročníku bylo podobné chování pořadatelům zapovězeno, ale musí to vyplývat z pravidel, není možné si poslušnost Žďárské lize vynucovat takovým nátlakem, jaký jsme v sobotu zažili.

31.7.2007, 18.55
Kidal Netín

Předávání věcných cen a financí samozřejmě. Ale za dodržení pravidel. Úherce pravidla nesplnily, nemohou být zařazeni do celkového hodnocení ale dejte jim co libo. Asi jsi špatně poslouchal, neboť sice ne přesně, ale právě toto pravidlo tam zaznělo několikrát z úst L.M. Sice ve svahilštině, ale poznat se to dalo.

31.7.2007, 19.13
Jitka DL

Mám takovou připomínku. Nebylo by třeba možný, aby když je podaný protest a sejde se kvůli tomu Rada ŽL, tak komentátor by pak řekl: co bylo za problém a jak se rozhodlo. My co v Radě nejsme takhle nevíme o co jde. A musím říct, že mě to docela zajímá, co se řeší…

31.7.2007, 19.19
Jarda - Olší

Tak si z toho vemte ponaučení a upravte případně pravidla téhle ligy.

31.7.2007, 20.15
Petr - Pavlov

Podle mě, když byl podán protest (ať opodstatntěný nebo absurdní) měla o něm dle pravidel rozdonout rada hlasovánim. Otázka 5–7 minut. Že to trvalo půl hodiny a možná dýl je věc druhá – nota bene hlasování neproběhlo. Nikdo ze soutěžících nevěděl co se řešilo (nebo jen dílčí informace) a ani jak to dopadlo (to mimochodem nevěděla ani většina z rady po poradě :). Navíc nikdo neřekl před provedením PÚ kluků z Úherců, že vlastně nezávodí a jedou mimo soutěž – asi by se předešlo těm stížnostem. Jo a když někdo jede mimo soutěž, tak by asi neměl dostat cenu za umístění – to je nelogický, neetický a nefér. Protože se jeho cena vlastně řídí jeho výkonem. Nebo měli Úherce domluvenou konkrétní cenu před útokem? Dost pochybuju. Ale jak jsem řek je to sice nemorální, ale dle pravidel možné (je tu „díra“ v pravidlech). A vůbec, do čeho jsou tam pak rozhodčí?

31.7.2007, 21.49
Neštˇastný komentátor-VM

Po boji je každý generál. Co se týče pravidel souhlasím. Jsou dána a tak se musí dodržovat. Proto je tam technická přejímka. Pokud je rozhodčí upozornil na úpravu u nás nepovolenou a dal jim čas na odstranění a oni odmítli, neměli jít na start. Pokud jsem opravdu mistr tak přdvedu,že umím za každých podmínek a za každého počasí. A tedˇmoje zkušenost s Extraligou. Kdysi dávno jsme absolvali závod ve Starém Lískovci. Na Extralize už platilo pravidlo o umístění páčky plynu na původním místě. Páčka plynu na našem stroji byla vyvedena u výtlačného hrdla. Přes technickou přejímku jsme prošli. A tedˇsledujte tu fikanost.Po odstartování ovšem hlavní rozhodčí s klidem zvedl červený praporek. Protože jsme byli diskvalifikováni o vrácení startovného nebyla řeč.

1.8.2007, 07.46
L Handl Litava B

STROJ

• přenosná požární stříkačka s funkčními klouby a funkční klapkou. Kombinace motorů a čerpadel není možná ! Stroj musí vizuálně odpovídat schválenému typu s výjimkami: Ovládání plynu libovolné mechanické na směšovacím zařízení nebo na místě vyrobeném výrobcem. Výfukové potrubí libovolné – musí procházet vývěvou a musí vyúsťovat na původním místě, dle typu. Tak se o stroji vyjadřují pravidla ŽL nic víc nic míň,tak mě někdo vysvětlete kde je zmínka a řetízcích nebo drátkách a chladiči???Na té slavné půl hodinové schůzi rady ŽL jsem se od některých členů RADY ŽL dozvěděl že zákaz úchytů na chladiči jsme převzali z VCB BALNENSKA,jenže oni mají v pravidlech trošku jinou formulaci,která zní takto: požární stříkačka vycházející ze stroje schváleného typu bez viditelných úprav. Stroj může být v chodu. Je povolena kombinace s novějším typem čerpadla (šnek). Nejsou povoleny úchyty (např. pro zachycení savice)

. Podle mého by si měli rozhodčí a hlavně Rada ŽL a sednout a pořádně si prostudovat pravidla aby se předešlo takovým situacím co se děli ve Lhotkách nebo v Netíně.Dále bych navrhl aby pořádající sbor potažmo jeho zástupce měl na soutěži připravené pravidla ŽL aby se mohly řešit protesty podle pravidel a ne podle toho na co si kdo vzpomene.s poz­dravem L Handl Litava B člen Rady ŽL

1.8.2007, 11.17
Kidal Netín

Pějme píseň dokola… vizuálně odpovídat schválenému typu…. Pokud od výrobce budou nainstalovány a schváleny úchyty, ať si tam jsou. Na Blanensku už zřejmě takovýto problém někdy řešili, tak to pro méně chápavé formulovali do pravidel přímo. Nebo že by byli tak prozíraví?

Co se týká té situace v Netíně, bohudík jsme byli střízliví a (i když ne podle pravidel, když se některým šťouralům promíchala pravidla z asi Kotěhůlské ligy) jsme dokázali zakročit ještě před odstartováním útoku. Přitom vím, že hl. rozhodčí měl pravidla u sebe, ale v tu chvíli v rámci zamezení zbytečnému zdržování jsme se s klukama z Nevcehle v klidu domluvili, a myslím, že si toho mírného pozdržení, než se vystřídali proudaři, málokdo všimnul. Klukům jsem se už na soutěži i potom v diskuzi omluvil, každý jsme omylný. Je jasné, že plynulý průběh soutěže je nade vše a zbytečné prodlužování nasírá (hlavně v jednu v noci). Je zbytečné znovu pitvat pravidla, jestli tam je, že mám rezavou mašinu nebo ne, ale vzít si ponaučení a pravidla doplnit. V obou případech ale byl problém v nezodpovědnosti jednoho člověka. Ať už rozpoutal kolotoč dohadů kvůli půjčování u nás, nebo zasáhl proti rozhodčím ve Lhotkách a když se mělo hlasovat neustále rozpoutával další a další nesmyslné diskuze. Sorry.

1.8.2007, 12.25
Kidal Netín

Jo mimochodem, Lukáši, chtěl bych vědět, co by udělal s týmem co má na mašině úchyty a byl by na vaší soutěži, pan Špidlík? Šel bys mu říct ať nedělá problémy a pustí je?

1.8.2007, 12.43
Lukas Litava

Pan Špidlík byl hlavní rozhodčí on by to řešit nemusel

1.8.2007, 13.42
Kidal Netín

Potom nevím, které rozhodčí máš na mysli. Technický rozhodčí byl rezolutně proti startu.

1.8.2007, 15.47
Kenny - Olsi

V tom musim jen souhlasit s Kidalem. Technicky rozhodci rozhodl, ze je ke startu nepusti, pokud si ty uchyty neoddelaji. Tim je receno podle me vse co jest v kontextu pravidel a souteze ve Lhotkach. Osobne si myslim, ze je treba urcit mantinely pro poradatele (vmesovani se do rozhodovani rozhodcich potazmo Rady ZL). Pokud proste Lhotky chtely dat cenu i mimo ZL, je to (prozatim) jen jejich vec. Myslim, ze to nema smysl dal rozebirat, nebot jak se chcete hadat napr. s rozhodcim na nastrikove care, kdyz vam zvedne cerveny praporek a vy pritom vite, ze jste nepreslapl. Vzdy tu bude lidsky faktor, ktery nikdy nebude neomylny. Protoze se muze klidne stát, ze nas (Olsi) klidne nekdo vyhodi jen za to, ze mame na predni strane obraz zeny…. vizualne prece neodpovida schvalenemu typu :-) Takze tak, rozhodne jen dany rozhodci.

1.8.2007, 19.02
Michal - Budíkovice

Pro Honzu: Rádi bychom, kdyby ses nevydával za jednoho z Budíkovic, když z Budíkovic nejseš. Pokud se stydíš za svůj názor a nechceš uvádět odkud jsi, tak sem vůbec nepiš! Děkujeme! Na žďárskou ligu téměř nejezdíme, takže nemíníme její pravidla nijak kritizovat ani se k tomu vyjadřovat. Areál ve Lhotkách je špičkovej, to je vše, co k tomu můžem napsat!

1.8.2007, 21.58
Honza Slámečka st. - Olší

Všechny vás zdravím a sděluji, že poprvé vstupuji do této diskuse. Již několikrát jsem měl „sto chutí“ reagovat na zde uveřejněné názory. Např. v momentech, kdy se v diskuzi hodnotila spíše teplova piva a chuť (čin nechuť) párků a na sportovní stránku závodů se téměř zapomínalo. Nebo když mnozí (kteří mají na ŽL na starosti jen ten svůj rozdělovač, savici nebo proudnici a nic jiného nezařizují) se mnohdy urážlivým způsobem vyjadjřují k pořadatelům, kterým se něco nepovedlo nebo něco opoměli. Věřte, není nic jednoduchého zorganizovat takové závody. Největší nutkání jsem měl v loňské sezóně po Memoriálu Jana Dřínka, tedy závodech, které se skutečně ne ve všem povedly. Kolik neobjektivity a hrubosti se v této diskusi objevilo od soutěžících, kteří neuměli ani pořádným nástupem uctít památku člověka, který pro hasičinu tolik vykonal. Přemýšleli dotyční kritici, jak svojí nedisciplinovaností uráželi přítomnou paní Dřínkovou!? Proč jsem se tedy dosud neozval? Velice oceňuji možnost diskuse na těchto stránkách a plně si uvědomuji jak tato diskuse nepřímo přispěla ke zkvalitnění mnohých závodů v ŽL (např. u nás v Olší, alespoň si to myslím). Přesto jsem se nechtěl zúčastňovat debaty, v které převažuje hecování nad skutečnou odbornou diskusí. Debaty, která je vedena spíše mezi kámoši určité věkové kategorie. Kdo by byl zvědavý na názor stárnoucího hasiče, který už má něco za sebou? Proč se tedy ozývám právě teď? Dnes jsem se opět po dlouhé době začetl do vašich názorů a jsem tak trochu zděšen. Nebyl jsem přítomen nočního závodu ve Lhotkách (bohužel mě narůstající hasičské povinnosti neumožňují tak častou účast na závodech ŽL, jak bych si přál a jak by se slušelo na člena Výkonné rady ŽL)a proto nemohu řadu diskutujících věcí objektivně posoudit. Přesto se chci vyjádřit k věcem, ke kterým mám na základě dostupných informací zcela jasný názor :

1. Když se upravovala pravidla ŽL na sezónu 2007, tak ustanovení, že stroj musí vizuálně odpovídat schválenému typu, bylo vloženo právě se záměrem zamezit různé držáky a úchytky na savice. Překvapuje mě, že někteří, kteří u zrodu tohoto pravidla byli osobně, dnes zpochybňují jeho výklad (dokonce jeden z nich se podepíše jako člen Výkonné rady).
  2. - Pamatuji časy, kdy mnohá zkušenější družstva volala po zpřísnění rozhodování ve ŽL. Často se odvolávala například na soutěže na Blanensku s argumentem „tam se rozhodčí s nikým nemalujou“. A dnes, právě z těchto družstev někteří zástupci kritizují nekompromisní postoj rozhodčího na technické přejímce. Že by „falešné kamarádství“ účastníků extraligy? Klbouk dolů před rozhodčím, který se „nepodělal“ z extraligových družstev. I ty nejlepší družstva musí respektovat „regionální“ úpravy pravidel (pokud existují jako v tomto případě) chtějí-li se soutěže zúčastnit. Pokud mám zprávy, byly na tuto záležitost upozorněny s dostatečným předstihem před technickou přejímkou. Jarda Vojta (rozhodčí) by měl být příkladem pro jiné rozhodčí (a ne jen u hasičů) a ne ho kritizovat.
  3. Pokud „nějak“ pořadatelé ocenili družstvo, které šlo mimo soutěž, je to skutečně jejich věc (neporušili žádné psané pravidlo). Bylo to však silně nefér k ostatním soutěžním družstvům, zejména k těm, kteří respektovali rozhodnutí rozhodčího a „úchytky“ odstranili. Co mě mrzí nejvíce? Že svým jednáním pořadatelé „podrazili nohy“ právě rozhodčímu na technické přejímce. Udělali z něho malého kluka. Domníváte se, že bude mít chuť nadále vykonávat tak nevděčnou funkci?

Hasičům ve Lhotkách přeji zdárné dokončení údajně krásného sportovního areálu. Vám všem přeji úspěšné dokončení letošního ročníku ŽL.

2.8.2007, 14.22
Martin - Lhotky

Zdravím vás z letního tábora, bohužel díky tomu nestíhám reagovat na vaše příspěvky – jen jsem smazal vzkaz údajného Honzy z Budíkovic, Michale díky za upozornění.

2.8.2007, 15.40
Dáša

Smazáno, důvod: nenapsala, odkud je.

3.8.2007, 08.05
Petr-Lhotky

S tím rozhodčím u terčů to byl pro mě nejhorší okamžik soutěže, příště udělám všechno pro to aby se tam už nedostal i kdybych to měl jít dělat já. Co se týče té stovkové dráhy, tak doufám že ještě letos si na ní zaběháme.

3.8.2007, 10.41
Dáša

Smazáno, důvod: nenapsala, odkud je.

3.8.2007, 11.38
Kenny - Olsi

to Dasa: presně tak :-) A jinak jsem se uplne zapomnel zminit ze ta zelena byla super.. :-D

3.8.2007, 11.56
Ferry Radostín

Nazdárek. Hele kdy budou konečne fotky ze soutěže??? Už je to téměř týden a pořád nic!!!!

3.8.2007, 15.59
Anna - Velké Meziříčí

Jsem velmi mile překvapena, jak se pořadatelé zhostili nelehkého úkolu tak velké akce. Nebyla jsem tam až do konce, ale co jsem viděla, bylo velmi pěkné a přehledné. I druhá stránka věci, občerstvení, bylo velice nadprůměrné. Přeji všem lhoteckým hasičům do dalších let hodně úspěchů, nejen v pořádání, ale i v závodění. Přeji všem hezký den.

6.8.2007, 09.47
Pepa Radostin n/Osl

Kurna chlapi vy nectete tyhle stranky nebo coooo ferry uz vas prosi tyden o foto a furt nic ja teda myslim ze by bylo lepsi sem dat foto nez furt neco krytizovat CCCCOOOOOOOOOOO tak sup sem s nimy

9.8.2007, 18.51