Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / bodovací systém | ↓↓↓ jít dolů |
tak Martin psal že ůvahy nad bodovacím systémem máme psát do nového téma tady je pište co si myslíte. Já myslím že litavská soutěž ukázala že bodovací systém na naší lize má chybičky.Tak řeknu to takhle pochyybuji že Litava A,Petrovice A,Trnava ,Sedlatice,Plumlov,Urbanov,Čechtín,a Míchov odjezdí 8 kol ŽL.a přitom si tato družstva odvezla nejvíce bodů a ostatní dostali jenom jeden bodík(nepočítám stanoviště ti mejí 3 body).
Já si myslím, že jezdit ŽL ligu mají pravo všichni stejné, a ať klidně jezdí ti nejlepší a lig, kolik chtějí,je to tím přece lepší a dramatičtější…a dá se zde taky porovnat, jak běží týmy z ŽL a TL…
Já bych to zavedl, jak to mají na vyškovské lize – body pro přihlášené do ligy…
Ja souhlasim s ondrem z Čikova….. Ale asi to bude na rade ŽL jak se to zařídí. Podle mě otevření ligy posune celou ligu dopředu. Když se otvírala liga u nas byl sem proti, ale tedka su rad nejak se me líbí silná konkurence. Mě osobně to žene k lepším výkonům…
No, měl bych mnohem jednodušší řešení, které by mohlo vyhovovat většině. Když Litava nebude pořádat soutěž v rámci ŽL, tak je po problému. Stejně se o tom bavíme asi 2 roky. Rosťa.
Já si myslím, že přijít o závody v Litavě v rámci ŽL by byla škoda. Myslím si, že je to jedna z nejkvalitnějších soutěží na ŽL. Řešení by mohlo být jak na VCB prostě ligu otevřít. Stejně mančafty, který přijedou do Litavy, tak jedou jen pár závodů. A s malou účastí se nevyhrává. No a kdo bude chtít vyhrát, bude muset jet všechny závody a umisťovat se na špici. To přinese zkvalitnění celé ŽL
to Krab:Za 1.je to Ondra z Krokocina a za 2.si osobne myslim,ze na soutez v Litave jen tak nejaka jina nema(po vsech strankach).zachody z toho vynechte.,ucast kvalitnich mansaftu to jen potvrzuje.zalezi na kazdym tymu,jak se s tim dokaze poprat.nemusites mym nazorem nikdo souhlasit,ale osobne si myslim,ze to je hola pravda.cest lize :-)
Tady nikdo nehaní soutěž v Litavě, ani špičková družstva, ani nechceme uzavírat ligu vůči novým družstvům.
Na současném systému mi vadí
Přímo se nabízí systém… úplně stejný jako tento, stejně otevřený. Jen by se zpětně vyřazovala z celoročního hodnocení družstva, která neodjezdila aspoň osm soutěží.
Příklad 1: Budíkovice na prvním kole ve Velkém Meziříčí: 3. místo, 10 (předběžných) bodů. Následujících pět soutěží se na ŽL neukáží, nemají už šanci odjezdit osm soutěží, předběžné body se tedy nepromění ve skutečné. Deset bodů za soutěž ve Velkém Meziříčí nakonec získá Sychotín, který z nějakého záhadného důvodu odjezdil Žďárskou ligu celou. Zároveň s ním v ligovém pořadí povyskočí všechna družstva na nižších místech.
Příklad 2: Maršovice a Katov v Litavě. Na začátečníky dobré útoky, z družstev, která pravidelně jezdí ŽL, byli pátí a šestí! V závěrečném hodnocení se měří s těmi samými družstvy, které pravidelně jezdí ŽL.
Družstva, která zajedou na jednu, dvě soutěže Žďárské ligy
A to musí zůstat. Jediné, co by se změnilo: body do ligy, bezcenné pro občasné účastníky, by se posunovaly na nižší místa.
Co si o tom myslíte?
Je tam sice nějaká nejistota, dopředu nevíš, kdo odjezdí ligu a kdo ne, ale většinou se to dá odhadnout už během prvních čtyř soutěží a když ne, tak není problém se zeptat.
Taky by to bylo složitější na zpracování výsledků. Můžu zkusít na těchto stránkách připravit nějakou simulaci, jak by to mohlo vypadat.
Sečteno a podtrženo, myslím, že by se to vyplatilo, zkvalitnila by se soutěž pravidelných účastníků, a to bez újmy na soutěž „všech proti všem“ na každé soutěži zvlášť. I tam je přece o co bojovat!!!
Při současném nastavení pravidel pro ligu se mě to jeví jako velice rozumná a ferová nabídka,protože družstva tipu Petrovice,Sedlatice,Urbanov,Sychotín,Litava A…...atd pravděpodobně nepojedou ani polovinu ligy a boby je vůbec nezajímají,tyto družstva spíše ladí formu na EX nebo na svoje okresní ligy,které ještě nezačaly. Jediné co je na tomto systému špatné,alespoň z mého hlediska,je to že liga je otevřena tak nějak napůl!Mám na mysli podmínku 8 závodů nutných pro konečné bodování.
Při současném stavu mě taky vadí nutnost objet nějaký limit soutěží. Ale řekl bych, že při stavu, který navrhuje Martin nějaký limit bude nutnost, aby se bylo od čeho odpíchnout. Dokonce si myslím,že tenhle návrh má reálnou šanci být uskutečněn pro rok 2008. Jenomže by to chtělo Martine tohle prezentovat na schůzi.Když o tom budeš psát jen tady, tak vše zůstane při starém! Rosťa.
to Máslo: Ne z Krokočína,ale z Čikova!!! Ikdyž je Ondra Tomek fajn,protože nám hodně poradil, tím mu chci taky poděkovat a taky klukum z Krokočína za dobry rady…
Hele a co tahle tabulku rozdělit na 2 póly:ti co mají třeba odježděnou víc jak polovinu a ti, kteří mají míň, jak polovinu…??
To Martin – Lhotky: Taky mě tento systém napadl, ale netroufal jsem si ho přednést právě kvůli složitosti na přepočet. My zatím ligu pravidelně nejezdíme tak aby mě někdo nevypálkoval že jedem sem tam a navrhujeme takovýhle složitosti :-)
Koukám, že mě asi nikdo nepochopil, tak to rozeberu: 1. Na kteroukoliv soutěž ZL může přijet kdo chce (ZL by byla dále otevřená), 2. Poháry, ceny, atd. týmy dostanou podle umístění (normálně, jak do teď), 3. Body by byly rozděleny jen mezi přihlášené do ligy (např. první „ždárský“ tým na 4. místě=15bodu, další na 7. místě=12 bodů, atd.) To by nepoškodilo soutěže a do cekového pořadí ZL to (podle mě) zavede objektivnější výsledky. Každopádně to hodlám navrhnout po sezóně na radě…
jen jde o to, že třeba typické extaligové týmy (nebo z jiných lig) nebudou zasahovat do celkového pořadí, jen do konkrétních soutěží (stejně jim nejde o body do ZL)
Sice máme v plánu jezdit ŽL až bude nová mašina,takže bych do toho asi neměl njak moc zasahovat,ale myslím, že Had – Krokočín to myslí velmi dobře a je to moc dobrej nápad…
Já bych nic co se týče bodů ZL neměnil. To že pravidelní účastníci ligi nebodovali je správné, neměli štěstí, nebo na to nemají a to se stává.
Děkuji coachovi z Olší. Myslím si, že Týmy z extraligy si
může pozvat úpně každý, otázkou je, kam, který a kdy přijede.
Například družstvo z Laviček má formu a je jen smůla, že se
jim útok nepodařil, protože by určitě získali bodů dost. Takový je holt
sport. Standa.
Myslím že současný systém je docela rozumný…Nesouhlasím z názorem Hada.I když by bylo po něm,tak bychom měli vlastně za 8.místo plný počet bodů,ale je přece ve snaze nás všech,že prostě kdo chce body v silné konkurenci,musí dělat na tom,aby ji mohl konkurovat…Kdo na ni nemá,nemá body…Spravedlivé
Hade, s přihláškama hodně záleží jestli by musely být dopředu nebo by stačilo se přihlašovat během sezóny, kolik by se třeba platilo a kdo by se o tu administrativu staral??? Mě se to zdá zbytečně svazující.
Mišel: pořádně se podepsat, naučit se česky, taky slušnýmu chování a pokud možno seznámit se s problémem, ke kterýmu chceš psát. Aspoň něco z toho se nauč, jinak budou tvoje příspěvky dál mizet. (pozn. Standa částečně reagoval na Mišelin/ův smazaný žblept)
Nechápu to. Proč podle vás mám soutěžit o ligové body s někým, kdo o ně nestojí? To přece není žádná soutěž.
V systému, kterej jsem navrhl stále platí
Konkurence na soutěži je ale něco jiného, než bodování ligy.
V lize se chci co nejpřesněji dozvědět, kdo byl nejlepší během roku, chci se porovnat s týmy, který jezdí Žďárskou.
Mno… ještě uvidíme, co nám ještě sezóna přinese. Je fakt, že výsledky pravidelných účastníků z prvních dvou kol jsou divný, kdo nepokazil v Meziříčí, pokazil na Litavě a naopak.
No já jen, že by odpadl problém s tím, že první závody ZL (než začnou ostatní ligy) by byli atraktivnější i pro ty slabší týmy. No nic, je to jen návrh. To Jura: Myslíš si, že máte na to, aby jste poráželi extraligový týmy? :) (nějakou náhodou možná jo, ale pravidelně ani náhodou) – to bylo ode mě škaredý, omlouvám se…
To si hade opravdu nemyslím, že máme na extraligové celky…Už jen proto, že jsme spolu druhou sezonu.Kdyby byl systém tak jak říkáš,tak teď vedeme ligu a nejsme na 8. místě.Takže to by se nám líbilo určitě víc.Taky si myslím,že teď už bude problém vyřešen,protože začíná VCB a pak Extraliga,takže toho bude pro všechny dost…A kdo má na to v lize uspět.Dokáže to i tak a má na to ještě spoustu příležitostí…A kdyby bylo po tvým,tak s dvěma N by vám čelo už hodně uteklo…
to Jura: no právě, neuteklo… :)