Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Kdo by měl mít hlasovací právo ? | ↓↓↓ jít dolů |
Přátelé,
příspěvek,který napsal Pepa z Laviček se mě docela zamlouval.
Tajné hlasování si myslím,že je dobré řešení.Samozřejmě nemám problém komukoliv do očí říct proč ho v lize nechci,ale takhle to bude lepší.
Ale nastává otázka kdo by měl hlasovat.
Do teď to funguje tak,že o všem hlasují pořádající sbory.Není to ovšem trochu málo???
Hlasovací právo by měly mít družstva mužů umístěné do 10 místa(vždy po jednom hlasu),
družstva žen umístěná do 5 místa (vždy po jednom hlasu) a členové rady ŽL (vždy po jednom hlasu).Sbory, které mají vážný zájem o pořádání ročníku ŽL pošlou žádost o pořádání radě ŽL(písemně).Tyto nabývají rovněž hlasovacího práva(vždy po jednom hlasu).Na schůzi by každý zájemce o pořádání ligy měl věcně přesvědčit ostatní o tom,proč by ho ostatní měli zvolit jako pořadatele ligové soutěže
Bude v tom řád a jasná hlasovací pravidla.
Jednou jsme ligou otevřenou,tak by za splnění určitých podmínek měli hlasovat i jiné jednotky než jen pořádající sbory.
S pozdravem Rosťa.
Jak do 10. místa? Ještě že máme ty baby....
Hlasovací právo všem družstvům, která se zúčastnila aspoň osmi soutěží letošního ročníku.
Hlasování veřejné.
Tak je to spravne. Pořadek musi byt.
Nevím proč veřejné.Na hlasovacím lístku bude např.15 soutěží a kdo bude mít hlasovací právo zaškrkne(shválených třeba )12 soutěží.Na hlasovacím lístku musí být zaškrklích 12 soutěží jinak je lístek neplatný.Tak nějak je to na extralize a připadá mi to velice demokraticke.Kdo bude mít hlasovací právo např.jak to napsal tady martin ale v žádným případě veřejné.Něco podobnýho tady bylo už za komunistu aby se vědělo který dobrodruch si to dovolil hlasovat proti nám.Proběhlo byto hlavně v klidu.
Proč veřejné?
Bojím se toho, že při tajným hlasování se jenom otevře místo pro jakousi zákulisní politiku (to by zas tak nevadilo, ale...) následně pro šeptandu, debaty a špekulování o tom, kdo s kým a jak, proti komu nebo pro koho hlasoval. A to nemám rád :o|
Ale jinak mně je to jedno.
Hlasovací právo podle objetýho určitýho počtu soutěží,nejlíp všech a tajný.Furt lepší šeptanda než veřejný řeči typu:podívé se na hajzla,hlasoval proti nám.