Žďárská liga v požárním útoku

Víťa Litava C

Já vím že už tady byly splněné cíle a podobně,ale chtěl bych,aby se soutěžící i lidé,kteří se jezdí na ŽL jenom dívat vyjádřily,jak liga vypadala,co by se dalo zlepšovat,popř. zamítnout,co by se nemělo opakovat atd.!

3.9.2006, 20.22
Pája Litava

Vymyslel jsi dobrý téma, to zase bude chytrejch lidí:) A já budu ten první. Pořád se tady řeší kvalita jednotlivých kol ŽL. Podle mě, by mělo být v pravidlech uvedeno nějaké pořadatelské minimum, které by mělo každé kolo ŽL splňovat. A hned jednu podmínku bych navrhl a to je vraceč ulitých startů. Mám toho na jazyku víc, ale zase by to bylo na půl stránky. A co by jsi Víťas změnil ty?

3.9.2006, 21.19
Víťa Litava C

To víš Pájo,já bych toho změnil...
Konkrétně bych jmenoval nějaké soutěže,ale rači nebudu,protože by pak padl stín na celou Litavu a to já nechci!Jak říká Pája,mělo by určitě být nějaký pořadatelský minimum.
Další je ten vraceč...ten je taky nepostradatelnej.No prostě by toho taky bylo víc,ale taky tady nechci bejt jen já!;-)

4.9.2006, 12.37
jitka DL

ale to minimum přece existuje!!! Vždyť o tom se přece mluvilo už loni...no třeba ty dvě jídla to tam přece je, vím že pár podmínek jsme dostali když jsme pořádali zimu.

5.9.2006, 13.13
Jitka DL

ještě jsem si vzpomněla, Vítečku vždyť klidně napiš co bys měnil, aspoň se toho dá chytnout, nebo aspoň se dá o tom debatovat. Za chvílu se bude plánovat příští rok a i ten může být lepší než ten letošní

5.9.2006, 13.16
Standa V.M.

Zatím nikdo nedal návrh na to co zlepšit a vylepšit na příštím ročníku ŽL a tak začnu a třeba se někdo přidá:* jednotnou časomíru tak jak to bývalo i se startérem a vracečem ( např. Litava má kvalitní, kde se dá měřit i mezičas )* dále by se mělo zlepšit na určitých závodech WC * hlavní rozhodčí pro všechna družstva stejný bez rozdílu zda startuje i jeho domácí družstvo * družstva žen by mohla přijíždět třeba až hodinu po zahájení soutěže, aby tam nemusela tak dlouho čekat naž na ně příjde řada nabo naopak podle toho která kategorie startuje dřív * určit sčítací komisi např. Martin ze Lhotek, který to měl celou ŽL pod kontrolou a vpořádku * povolit družstvu žen mít dres ven z kalhot. To je zatím vše na jsem si vzpoměl. Příští rok snad bude lepší.

5.9.2006, 18.34
Jaruš DL

S těma dresama z kalhot souhlasím, aspoň nebudu chytat kapsama za plyn. =)
Ale myslím si taky, že většina ženskejch se na chlapy podívá ráda. Takže to není snad ani potřeba. Nevím ale jak ostatní...

5.9.2006, 19.36
Tomáš-Olší

s tím pozdním příjezdem žen moc nesouhlasím každej pořadatel chce něco na závodech vyrejžovat a ikdyž je méně ženských družstev přece jen na tom pořadatel něco získá když si něco holky koupijou ale hlavně nebyla by tam ta divácká kulisa protože holky povzbuzujou jak o život narozdíl od mužů

5.9.2006, 20.34
Coach SDH Olší

Tak poslední závod ve Žďáru mě přesvědčil o tom, že je nutné zvýšit konkurenci v pořádání závodů v ZL a to buď snížením počtu závodů, nebo dát možnost novým, kteří pravidelně ligu jezdí.

5.9.2006, 21.04
Jitka DL

Já se taky ráda dívám na chlapy a fandím a díky Standovi za připomínku s dresama docela bych to uvítala stejně to nikdo moc nekontroloval, ale jinak dobrý připomínky, mě zatím nic nenapadá. Jaruš zítra to dáme dohromady

5.9.2006, 21.52
Had

Možná by to chtělo - v rámci zkvalitnění ligy - přidat pár závodů (třeba z těch, co jsou v první 8-čce, a nejsou jejich závody v lize) a nebo naopak ubrat z těch horších. To je samozdřejmě na úvaze a byla by hloupost, aby to řešili 4-5 lidí na diskusi. To by se mělo vyřešit na nějaké schůzi...

6.9.2006, 09.31
Pája Litava

Já nevím jestli už se to tady někdy neřešilo, soutěžím teprve první rok, ale bral bych, kdyby se na ŽL mohlo běhat v tretrách. Co vy na to?

6.9.2006, 19.32
Petas

Tak to se řešilo vloni v zimě na schůzi ŽL, a prej v zájmu bezpečnosti se v tretrách běhat nesmí, ale já su toho názoru, že tretry jsou hodně dobrá věc a jestli chceme ligu popohnat o kus dopředu, tak by se měly povolit!

Kdo si myslí, že je to nebezpečný tak ať v nich neběhá ne?

6.9.2006, 20.09
Pája Litava

S tretrama se výkony běžců zvýší. A myslím si, že v zájmu bezpečnosti by se tretry nosit naopak měli, protože určitě zabrání uklouznutí líp než třeba obyčejný tenisky. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že by si někdo šlápl na hadici. A komu se to nelibí, ať v nich neběhá. Běhá se v nich na extralize, tak proč ne na ŽL?

6.9.2006, 21.26
Víťa Litava C

Já jako proudař sem v tretrách začal nedávno běhat a je to hrozný zlepšení jak startů,běhu i samotnýho brždění(pokud nebrzdím patou,viz. Sychotín...:-)).Jediná nevýhoda je,že si nesmíš šlápnout na hadici,nebo když vyndáváš klíč na stahování hadic,musí u toho bejt dva...
Jinak všem běžcům dál jak 10 metrů doporučuju!

7.9.2006, 20.12
Jitka DL

A vítečku co doporučuješ běžkyním??

7.9.2006, 20.36
Martin - Lhotky

Souhlasím s tím, aby hlavní rozhodčí zůstal ve své funkci i při startu vlastního družstva.

Příjezd žen i odjezd mužů bych nechal tak, jak je. Kontrolní otázka... co je horší, když čeká dvacet mužů na deset žen, nebo deset žen na dvacet mužů? Myslím, že to vyjde nastejno ;o)

Tretry ano!

K výsledkům: rád bych, aby výsledky na těchto stránkách byly oficiálními. Časy by sem zadávali samotní pořadatelé ještě v den soutěže, výsledky by byly NON-STOP pod kontrolou samotných soutěžících.
Formální kontrolu, tisk a předání výsledků pořadatelům posledního kola by měl provést někdo jiný než já.

Soutěže.... kolik a kde, to je otázka na samostatný diskuzní téma.

7.9.2006, 21.59
Martin - Lhotky

Ještě... zavedl bych jednotný značky na trati, stejně jako na Extralize (muži po osmnácti metrech, ženy po 17,5 metrech).

Mám na mysli značky z reflexní textilie. Nezlobte se na mě, ale stříkat sprejem po trávě je barbarství.

7.9.2006, 22.28
Petas

S těma značkama bych byl taky pro, když vidím jak každej tým stříká svojí barvou tak mě připadá, že to ztrácí smysl, kdo se v tom má vyznat!

8.9.2006, 08.10
hanule olší

co se týká zlepšení ŽL rozhodně jsem pro povolení dresů z kalhot u žen (určitě na nás bude estetičtější pohled). s tím příjezdem mužů a žen bude lepší to nechat jak to je, kdo by klukům fandil:)? to.Jituška Ločky-holky jedete do Heroltic?

8.9.2006, 17.18
Víťa Litava C

to Jitka DL: Vřele ti doporučuju tretry.Nevim jak holky,ještě sem je teda s nima neviděl ani na extralize sem si nevšiml,ale chlapi v nich běhaj běžně.

10.9.2006, 14.47
Jirka Stanoviště

Když jsem zkoušel tretry,tak se ukázalo že když do toho zahrnu malinko rychlejší odpich na startu a u základny,snad i lepší brždění,tak to přidá na celkových 100 metrech jen metr.Samozřejmě metr se zdá dost,ale je to jen několik málo setin a osobně se pohodlně cítím v turfech.Navíc na úkor toho jednoho metru padá v riziko trošku větší nebezpečí zranění.Jak tady padlo z úst Víti,tak já jsem si teda na hadice nešlápnul,ale myslím že by jim to nemělo nic udělat...Shrnul bych to tak,že tretry sice přidají na rychlostim, ale tak nepatrná změna směrem k nepraktičnosti a která navíc stojí od 3000 kč nahoru se mě osobně nevyplatí...No a moje hlavní připomínka se vztahuje k povrchu na kterém je můžeš použít.Samozřejmě že asfalt atd.je tabu,ale neřekl bych, jak moc u treter záleží na hustotě a výšce trávy na trati a já nevím na čem ještě:-)Někde s tretrama můžete i ztratit...

10.9.2006, 18.11
Jirka Stanoviště

Ale jinak jsem pro povolení treter..Ať si každý běhá v tom co mu vyhovuje...No a taky bych některé soutěže vyměnil za jiné pořadatele nebo úplně zrušil,nechci poškozovat nějaké pořadatele,ale chápu že někde prostě nejsou lidi, aby uspořádali kvalitní soutěž,což je složité...Proto bych soutěže přesunul tam,kde to umí...Klidn i mimo ŽL.Už jen proto že v první sedmičce ligy,byli ČTYŘI družstva co nemají pořadatelství ŽL.Pokud by někdo z nich stál o pořádání,tak bych jim to povolil..A navíc tonení zas tak deleko.Trojka Stanoviště,Krokočín,Hluboké leží na samé hranici kraje.

10.9.2006, 18.21
Jahe Katov

no uvidíme24. Jiří:)

10.9.2006, 18.30
Víťa Litava C

to Jirka Stanoviště: Já osobně jsem pořídil tretry za příjemných 1600 korun.Pokud nechceš nějaký Adidasky ve kterejch běhají mistři světa,tak seženeš dobrý tretry kolem těch 2000.Jenom musíš mít kontakty.A taky musíš mít trošku přijatelnou velikost nohy,protože nad 10 se shánějí velikosti těžko!:-)

10.9.2006, 19.07
Jitka DL

pro paní Hanku: omlouvám se za pozdní odpověď, jestli jste tam byly tak jste si všimla že jsme tam nebyly. Ale jedeme do Bělča, jedete taky ???

10.9.2006, 20.21
hanka olší

to.Jituška: no my opravdu v Herolticích byly,skončily sme poslední 4 ze 4. byla to moc pěkná soutěž, jen škoda, že málo týmů.chyběly ste nám tam. do Bělča asi taky pojedem, tak se tam snad potkáme.

10.9.2006, 20.41
Jirka Stanoviště

To je Víťo pravda...Menší velikost než 11 jsem opravdu nehledal :-))To víš no..Velká noha-velký charakter...:-)

10.9.2006, 22.32
Jirka Stanoviště

To Jahe:Už se těším Miloši.A doufám že vás u nás na soutěži bude hodně a přijedete všichni...Taky ten den slavím narozeniny..

10.9.2006, 22.34
Rosťa - Litava

V Litavě se příští rok v tretrách rozhodně poběží!!
A pokud jde o pořadatelství,tak jsem rozhodně pro,aby se třeba kluci ze Stanovišť,Hlubokého,Krokočína,Újezda.... přihlásili o pořádání.
Kdy bude termín schůze se všichni tady včas dozví a účast zájemců o pořádání rozhodně vítám.
Rosťa.

11.9.2006, 07.28
Víťa Litava C

to Jirka Stanoviště:Tak to bych musel mít charakter nadprůměrnej,protože ty moje tretry jsou 13...:-)

11.9.2006, 15.23