Žďárská liga v požárním útoku

Tomáš- Jabloňov

Ahoj, S radou a některými týmy řešíme co s kategorií juniorů. Chceme podpořit co nejvíce přechod s dětské kategorie do dospělých. Aktuálně vidíme, že juniorů ubývá, a proto je potřeba to začít řešit co nejdřív.

Dle diskuzí je shoda na zkrácení tratě na 2B. Já osobně navrhuji další závod letošního ročníku již na zkrácenou trať. Dlouhodobě stojí za zvážení snížení věkového limitu a pouze 1 staršího vzadu. (Aktuálně změna pouze pro kluky juniory, holky juniorky zachovat jak jsou).

Rádi bychom znali i váš názor.

Díky za připomínky, které můžeme v rámci rady probrat.

Tomáš

10.6.2026, 21.34
Jakub - Radostín

Ahoj,

Určitě je to věc, kterou taky monitoruji a již jsem se snažil sám sebe ptát, co za tím vlastně je. Nevím úplně zda zkrácení tratě na 2B je ta správná cesta, respektive je to správné řešení. Ano, trochu to přispěje „jednoduššímu“ přechodu z dětí, ale …

Za mě je nejdůležitější, aby zástupci rady pravidelně jezdili na dětské soutěže, pro nás nejbližší asi RCM, a pravidelně komunikovali s vedoucími družstev. Hlavně třeba těch, které již mají opravdu starší zástupce. Zde je třeba zjišťovat důvody proč nejezdí na na ŽL. Když tam občas zavítám důvody se různí a není mezi nimi zrovna problém s 3B – je to problém s materiálem, strojem, dopravou na závody a samozřejmě je zde třeba značná dávka přemlouvání :) a lanaření daných týmů, a to nejen přes vedoucí, ale i přes samotné členy. Stále zvát, doptávat se, dávat jim chuť na závody přijet.

Teď zrovna jsou před námi 2 víkendy, kdy není ŽL a je možné se na závody RCM otočit a zkusit probrat, pozvat, motivovat.

Celkově Žďárskou ligu čeká teď velká zkouška a uvidíme co po tratích, které byly „tréninkem pro EX“ přijde. S naplněním kategorie juniorů, je stále třeba myslet nad plností kategorií mužů a žen. Je třeba lize vrátit její jedinečnost a společně se „sexy faktorem“ pro mladé, je třeba hledat ho i pro starší týmy. Tedy je z mého pohledu tomu třeba tento rok věnovat a vydojit ho na maximum.

Z pořadatelského hlediska je třeba na závodech dostatek týmů, respektive, aby tam lidé dlouho byli, tedy je třeba přinést něco nového – postupový pavouk, 2 pokusy, pivní štafeta :), prostě něco … je to jen jakýsi můj brainstorming, ale minimálně zajet na ten regional cup by chtělo, než se vykopnou závěry, které třeba nejsou tím hlavním problémem.

Ale jsem do diskuze, vím, že to není lehké. Není třeba, ale z mého pohledu, dělat panické změny uprostřed běžící ligy, načerpejte informace a pořádně do toho řízněte

10.6.2026, 22.55
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.