Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Machři a sprosťáci z Laviček | ↓↓↓ jít dolů |
Z důvodu kritiky, která se na nás valí na netu, jsme jako tým vydali toto prohlášení k určitým připomínkám vůči nám!
Kidal zde psal něco o tom, proč nás ve Lhotkách ?nepískal? Karel Oulehla jako všechny ostatní, ale někdo jiný(p. Bukal). Proč nás nepískal p. Oulehla už ti tady vysvětlili a kdyby ses na závodech trochu věnoval cvičení a nepřipravoval si kritiku na net, tak by sis jistě všimnul, že místo p. Oulehly už nás letos pískali p. Marek ze Lhotek, a L. Flašingr z Kalů. A že to zde byl zrovna p. Bukal bylo zapříčiněno tím, že měli pozvaného vedle p. Oulehly ještě p. Bukala, který je taky schválený rozhodčí ŽL pro letošní sezonu. Těžko nás mohl soudit p. Marek, který pořádal nebo p. Flašingr, který zde nebyl...
A to, že jsme ve finále měli spoje v sobě je sice pravda, ale pokud tě hlavní rozhodčí pustí a nezakročí ani Rada Žďárské ligy (které jsi mimochodem taky členem), tak je asi pozdě na to brečet tady na netu.
Dále jsi zmiňoval, co je všechno možné udělat při touze po vítězství. Naše touha po vítězství je obrovská a obětujeme tomu strašně moc. Ať už to jsou 3x týdně tréninky, každý víkend závody, nemůžeš jet na dovolenou, fesťáky, zájezdy, výlety nechodíš na zábavy a jiný kalby před závodama a především necháváš doma manželku samotnou.
V neposlení řadě nás zavazuje fakt, že na naše vybavení se skládali lidé z celé obce a každého z nich zajímá jak jsme se umístili na jednotlivých závodech a na některé závody nás jezdí v nemalém počtu podporovat. Pro tyto lidi jsme si nechali vytvořit naše ?namachrovaný stránky?, abychom to nemuseli věšet na nástěnku na obci.
Dále se zde řeší naše ulité starty a následné sprosté urážky (*) pomocníka startéra.
Nebudeme řešit jestli ulité byli nebo ne, ale pro rychlý útok je důležité trefit se přímo do výstřelu.
Bylo to ve finále, takže vlastně vůbec o nic nešlo. Po druhém pokaženém startu jsme tomu sice nevěřili, ale s úsměvem jsme posbírali věci a šli je poklidit. Kluci co stáli vedle pomocníka startéra, byli rozzlobeni kvůli tomu, jak se nám pomocník smál. A to byl důvod proč se vrátili a vysvětlili mu to svým způsobem. Sice to nebylo správné řešení, ale emoce jsou emoce a kluci mají naši plnou podporu. Ještě jsem neviděl rozhodčího, který pískne penaltu a pak se jim vysměje do očí.
Proto si myslím, že byste z nás tady neměli dělat nějaky sprosťáky a hovada, protože by nám to mohlo uškodit víc než si dokážete uvědomit.
My víme, že chcete zdokonalit ŽL (což se vám povedlo minimálně o 50% díky všem připomínkám a opravněnou kritikou pořadatelů). Chcete aby se zúčastňovalo hodně držstev, ale že jste ?hučeli? na vítěze ve Lhotkách to asi nové týmy nepřiláká. To podle nás zcela zastínilo jedno vynadání člověka člověku v Katově. Ale toto ?hučení? všichni schvalujete! My máme důvod přemýšlet o naši budoucnosti v ŽL a jakékoli účasti v ní. Ale o to vám všem asi jde!!!!!!!!!!!!
S pozdravem Jirka, Bary, Pája, Pepa, Petr, Pete a Brdy - obhájci vítězství z Laviček
(*) Zúčastnili jsme se taky extraligy ve Vacenovicích . Favorité kazili a na start se chystali lonští vítězové extraligy, kteří cítili šanci k trháku. Jen jim startér řekl, že jim nepoběží display časomíry, ale časomíra bude fungovat. Soutěžící co přihlíželi o tom nevěděli a po vyběhnutí mistrů, na ně začali křičet ať se zastaví, že poběží znovu. Bohužel to některé rozhodilo a útok nedokončili. Kolik p..í a č....ů pak vyslechli všichni přihlížející v přímém přenosu od obhájců titulu, o tom se vám ani nezdá. A to bylo na jedné z vrcholných akcí tohoto sportu a ne ?pralesní? ŽL. Samozřejmě nás to neomlouvá v Katově, ale nejsme děcka a nesoutěžíme ve Svaté lize!!!
Kluci já nerad proti vám vystupuju, ale tohle už mě teda doslova zvedlo ze židle. Jak píšeš, když chcete rychlý útok, musíte se při startu trefit přímo do výstřelu. Ale kolem bylo spoustu lidí a všichni viděli, že jste to ulili. Tak jste podle mě neměli důvod nadávat vraceči. Ale tohle mě ani tak nenaštvalo. Ale to, že tady přiznáte, že jste měli !SPOJE V SOBĚ!, tak to je už na mě moc. V pravidlech je jasně daný, jak daleko mají koncovky od sebe být. Jednou tuhle ligu jezdím, tak snad dodržuji pravidla ne?? A nezneužívám toho, že vám to rozhodčí nechá. Mě osobně, kdybych takhle švindloval a pak vyhrál, tak by mě to vítězství ani netěšilo. Píšeš jak moc se tomuhle sportu věnujete, jak moc trénujete. A trénujete se spoji v sobě? Připadne vám to fér, když si to na soutěži spojíte? Na VC Blanenska jste taky měli spoje v sobě? Tam vám to neprojde co? Píšete tady, že chceme přitáhnout na ŽL další týmy, ale kdo sem pojede když úřadující mistři podvádí? Děláte si moc pěknou reklamu. Tohle všechno je můj názor, nepíšu to za moje kolegy z Litavy
Nikdy sem nebyl co se týče hasičů závistivej,nebo dokonce tak 'nadrženej' na výhru,abych si dal spoje k sobě,nebo se snažil i jinak podvádět,protože mě přído přímo hnusný,když někdo(a není to nikdo kdo by byl nějaký 'béčko') jako mistr ŽL si dělá takovouhle ostudu.Já proti Lavičkám nic nemám ani sem nikdy neměl,ale kluci,tohle by se nemělo dělat!Zase je to jen a jen můj názor,takže nechci aby byl na vině někdo jinej(jak to bejvá o Litavě všeobecný,že se obviní celej mančaft)!A jinak souhlasím s kolegou!
Myslím, že kdyby se Lavičky pohybovaly někde kolem 5,6 místa, tak si nějakejch mezer mezi zuby nikdo nevšimne. To nemluvím o tech řečích kolem. Hold vítěz bere vše.
Musím zasáhnout do této diskuze.
Že je Franta Bukal schválený rozhodčí, to beru. Koneckonců, my jsme ho měli na soutěži jako hlavního.
A co se týče pravidel- ...požádá o posouzení jiného rozhodčího nebo člena VR ŽL. A že nikdo nezasáhl? Hlavní rozhodčí je prostě guru a jakékoliv rozhodnutí, kdo odpíská útok je na něm. Jistě si Brdy vzpomene na moji připomínku ohledně spojů, ale byl jsem jen časoměřič...I když člen VR ŽL.
Opravdu se mně příčí název této diskuze, protože vím, co všechno obnáší poctivá práce. A to prvenství není zadarmo.
A co se hučení týče - VOX POPULI. Sorry borci, asi tak působíte, a bohužel úspěch má i své stinné stránky. Jak se hledaly chyby u Mistra Kundratic, tak se budou hledat i u Vás.
A jestli nechcete jezdit tu naši "pralesní", tak si založte Baldovskou.
No,měl sem to potěšení vyslechnót v Katově slova mistrů při nástupu na čáru "hoši,bečka je naša" a pak ty nadávky na adresu vraceča,nemohli mistři přežit,že je vyřadil.Co tady píšeš za bludy,že ste s úsměvem poklidili vercajk?Rypákovali ste všichni stál sem vedle té pi..strupaté,jak ste ho nazvali a nestačil sem se divit.Eště ste držkovali u vašeho auta a to už se nedá napsat.A jak ste přišli na to,že se vám pomocník smál?Podle toho,že neměl ústa v poloze podle vás schválené?Asi by ste si fakt měli udělat Baldovskó ligu,mistři.
Ahoj mistri.Vi nejste mistri ale sprosty hovada a su zvedav jestli z nasi ligi odejdete jeste budete radi vni.
Jak se tak na tu diskuzi tady dívám, tak se mě zdá, že všichni jsou dobří, ale kluci z Laviček jsou ti největší hajzli. A vypadá, že kvůli tomu, že chcou za každou cenu vyhrávat. A jak píše Brdy: jestliže maš půlspojky moc v sobě, tak je to věc rozhodčího, jak to zkontoluje a pustí tě na start.
Jinak doufám, že se tohle nepodepíše na účasti SDH Lavičky v dalších ročnících ŽL, to bych byl hodně zklamanej.
to xxx: Kdyz uz tady pises takovy veci tak se alespon podepis a zlepsi pravopis mas tam chyb jak hub po desti!!!
Je fakt,že založit tohle téma byl dost blbej nápad!Nechte kluky,kdyby jste pořád vyhrávaly vy tak by jste udělaly co...?Přesně to,co dělají Lavičáci.Radovaly by jste se a možná i trošililinku povyšovali. Nejsou to machři,sprosťáci nebo jinej sprostej druh nadávky,oni jsou jen rádi,že dělají to co je baví a jsou v tom dobří!Nechte je být!Ty nadávky jsou pro toho,kdo to vypouští z pusy,nechci říkat,že závidíte,ale pomluvy a drby vymyslely už vaše praprapraprababičky,tak zkuste vymyslet něco novýho a opovažte se nadávat na to,že podvádí s nějakýma zubama,to je přece věc rozhodčího!!Když vybuchne požár,nikdo se nebude dívat na to jestli jsou zuby u sebe nebo ne,vím,že je rozdíl mezi dobrovolý a placený hasič,ale na tyhle závody jezdíme,protože nás to baví!!!!!!!!!!!!Jinak se mějte!!
Človeče Mikulko, no nevím, ale na ŽL soutěžíme a nehasíme "vybuchnutý požáry" a navíc to téma si kluci založili sami!..ale jak říkám, mně do mužskýho manšaftu nic není, jen mně trošku překvapil tvůj názor..jinak ale s tebou rozhodně souhlasím, že na soutěže jezdíme proto, že nás to baví!!! Tak ať nás to baví nadále!:-)
Tak jo,možná tam bylo trochu emocí,ael mě už unavuje poslouchat jak se všichni perou o to kdo je nejlepší.....Vždyť je to jedno,ale vykládej to klukům:-)
neutral: když už píšeš o těch chybách, tak počítač oproti mobilu zná i diakritiku (to je to nabodeníčko krátké a dlouhé, jak to zavedl Komenský).
A protože cítím, že toto téma vzniklo především kvůli mým postřehům ze soutěže ve Lhotkách, budu se bránit. Na těchto stránkách jsme si zvykli pochválit i zkritizovat jednotlivé soutěže v rámci ŽL ve snaze o zkvalitnění této ligy. Jak už jsem řešil problém s Tuningem někdy v červnu, tak musím řešit podobné problémy s "machrama" z Laviček. Ne vždy se to, co se zde napíše, správně pochopí. To, že jste chytlaví na každou připomínku, je Váš problém. Pro pochopení uvedu příklad : když Rosťa napsal na konto soutěže v Netíně, že postrádal prostor pro technickou přejímku, tak podle Vašich měřítek bych si to měl přebrat tak, že nám záviděl, jakou krásnou soutěž jsme udělali.
Mikulka: o tom to přece je, kdo je lepší, ne? Jinak se můžeme scházet někde v hospodě a debatovat o tom, kdo vypije víc piv.:-) a stejně to zase bude o tom, kdo je nejlepší.....Vždyť je to jedno, ale vykládej to holkám:-)
Mikulka: jedno to není,přece jen je to soutěž, problém je, že někdo to prožívá víc někdo míň...a pak je z toho taková diskuze, tak je necháme, ať se perou:)..ale rozhodně se jich nebudu zastávat, nemám k tomu ani důvod..
Každej má svůj názor ale co je moc to je moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nechci se nikoho zastávat ale já to Lavičkám přeju tak jako každymu jinymu týmu. Jáááááá fandím Všem!!!!!!!!Mejte se!zdravim všechny účastníky ŽL!!Uvidíme se ve Žďáře!!
zdravím všechny hasiče!tak sem se rozhodl se taky jednou zapojit do tý vaší ostrý debaty... no když sem to tady tak pročítal tak prostě určitá skupina lidí nemůže skousnout že to vyhrály zrovna Lavičky.Jenže co si tady budem nalhávat letos prostě byly opět nejlepší a měly nejvyrovnanější výkony a dost silně pochybuju že to ovlivnili nějaký blbý spoje nebo nějakej ten ulitej start prostě byli klucí opravdu šikovní tak jim to přejte a radši přemejšlejte nad tím jak jim příští rok natrhnout prd... teda zadek!!!!naco tady budem naříkat nad rozlitým mlíkem.....?;-)
no možná sem zase někoho zvedl ze židle ale co nadělám přeberte si to jak chcete
jinak sportu zdar a tomu hasičškýmu obzvlášť!!!!
nevím proč špiníte kluki z Laviček když na to mají a dokážou to prodat na závodech.Vy co je kritizujete tak asi na to nemáte a proto je pořád probíráte.já být vama tak se zamyslím nad sebou a pak se dívám teprve na ostatní.to spíš vás musí táhnout do předu aby jstese jim vyrovnali a překonali a néééééééééé je spinili a obviňovali.Kritizují je ti co jim závidí a nemají na to. Čau
Já chci jen pogratulovat machrům a sprosťákům z Laviček k jejich obhájení titulu letos jsou fakt nejlepší to se musí přiznat jen jim v jejich vlastním zájmu radím at si dávaj koncovky od sebe at pak nevznikají takový rozpory :)
Zdarec lidi, když to tady vidím co se tady řeší, to je hustý...
To jak je tady někteří "páni" shazují je opravdu hnusný. Vy jim tady vyčítáte, že jsou schopni udělat pro vítězství všechno, ale o to přece jde. Každej chceme vyhrávat;jeden závod, celou sezonu, ale prostě vítěz může být jenom jeden a tím jsou pro letošek Lavičky.Tak se s tím do pr... smiřte. Říkat tady, že měli půlspojky moc u sebe a další kraviny to je fakt ubohý. Kdyby jste radši místo věčného vysedávání a vymýšlení pomluv a všeho kolem šli radši trénovat, asi by to k něčemu vedlo,ale tohle ne.
Ale úplně nejvíc mě mrzí ten konec naší soutěže(Lhotky).To jak se zachovali některé týmy při korunovaci Laviček je smutný. Doslova jsem se styděl, když při nástupu vedle mě stáli nějací "spratci" a bučeli na ně. To vám nikdy nezapomenu. Vy víte koho myslím.
Vím jaký to je, když jdete po vítězství pro ceny a místo potlesku na vás začnou lidi bučet. Je to tak dva roky tak jsme jezdili Regional Cup, nechci se vytahovat, ale celkem se nám i dařilo.Vyhrávali jsme jeden závod za druhým.Bylo to skvělý. Pak přišla naše domácí soutěž, na kterou jsme se strašně těšili, trénovali jsme před ní tak dva měsíce každej den. My ji opět suveréně vyhráli s časem kolem 16s., jenže po konci závodu jeden "pán" začal tvrdit, že nemůžeme dělat tak dobré časy s neupravenou mašinou(mimochodem letos se dělají časy o 2 až 3 sekundy rychlejší)a tak nás dodatečně diskvalifikoval.To byl otřesnej zážitek, když jsme šli k nástupu a ostatní na nás bučeli a řvali např.:?Prasata ze Lhotek?.Doslova jsem ztratil chuť dál závodit. Jenže pak přišla velká výzva a touha dokázat ostatním, že to nebylo mašinou. Byl tu další závod, na kterém jsme šli s půjčenou mašinou("neupravenou")a my jsme zaběhli ještě lepší čas.Vyhráli jsme a to bylo moje a troufám si říct, že i ostatních největší vítězství, na které nikdy nezapomenu. Po tomto závodě jsme se už nikdy na Regional Cupu neobjevili, protože tohle bylo naše velké vítězství. Akorát teď musíme na každých závodech poslouchat toho "pána" jak vychvaluje svoje děti,který teď běhají s ?neupravenou? mašinou za 13s., ale to už radši neřešíme?
Tím jsem chtěl jen říct že, Lavičkám patří čest a uznání a ne pískot a bučení při nástupu. Doufám, že se to už nebude nikdy opakovat. Nedokážou skousnou to, že to nevyhrál někdo tam od nich, ale že to vyhráli místní Lavičky.
Gratuluju klukům k obhajobě, prošli jste celou sezonou jak dobře namazanej stroj, klobouk dolů ?:-) Jen tak dál chalani....A zároveň doufám, že se tyto "debaty" nepodepíšou na vaší účasti v příštím roce ŽL, to by byla strašná škoda. To všechno kolem hoďte za hlavu, HODNĚ ŠTĚSTÍ?:-)))
S pozdravem Milan
Mili tos napsal dost dobře, taky na to nikdy nezaponenu, jak nás sprostě vyhodili z Reginal Cupu!!!byli sme skvěle sehraná sestava, dávali sme do toho fakt všechno asi jako ted kluci z Laviček.
Taky gratuluju LAVIČÁKŮM :)
Tady kluky nikdo neobviňuje že měli spoje v sobě oni se k tomu přiznali sami a tuto hnusnou diskuzi rozpoutali taky sami.Mlčetí zlato mluviti sříbro.Jinak blahopřeji Lavičkám byli letos opravdu skvělí.
Mno,
další plodná diskuze, která jistě na Žďárskou ligu přiláká spoustu nových soutěžních týmů...:-)
Z mého pohledu je nesportovní jak ono "bučení" při nástupu, tak i "spojky v sobě" při útoku a moc nerozumím tomu, kolik lidí tady obhajuje vítězství za každou cenu (tj. i za cenu porušení pravidel, byť nepotrestaného), řekl bych, že jenom o tomhle ty zavody nejsou. Borci z Laviček jsou samozřejmě stejně jako loni na lize nejlepší, tím spíše se divím tomu, že mají zapotřebí při útoku švindlovat. Za to nesportovní bučení si dle mého názoru můžou taky trochu sami, jak píše Jarda i Kidal, na vítěze se vždycky soustředí víc pozornosti než na ostatní, těm kritikům bych teda nepřisuzoval hned jen závist prvního místa v lize, to si Lavičky bezpochyby zasloužily, spíš jde o další stránky jejich vystupování na lize...
Ale každopádně založení téhle diskuze opravdu nebyl zrovna ideální nápad..:-)
Jak to tak čtu, nemá cenu to řešit. Podle vás se teda na ŽL může podvádět? Já to klukom z Laviček taky přeju a tímto jim gratuluji k vítězství, ale u mnohých z nás jsou to nejenom vítězové ŽL, ale i ti, co jsou pro vítězství ochotni i podvádět. Ale musím souhlasit i s těmi, co se jich zastávají. Podle mě by se tahle diskuse měla uzavřít a nechat to být. Když chcou podvádět je to jejich věc. A rozhodčí by měli být daleko přísnější a spoje víc kontrolovat, tím by se to částečně vyřešilo. A ještě jedna věc: myslím si, že by se tady nemuseli objevovat sprostá slova. Všechno se dá vyřešit slušně ne??
Podvádět...když to schvalí rozhodčí tak budu klidně podvádět taky. A nebude mě to mrzet ani trochu.
Protože diskuze na těchto stránkách vyvolává z velké části spíše negativní nálady, i když mnohé názory byly napsány s úplně jinými úmysly než se potom na ně reagovalo, považuji svoji další aktivní účast za zbytečnou.
Jen bych byl rád, kdyby se Lavičští dokázali hájit jinak, než ze sebe dělat chudáky a mučedníky. Rovněž není příliš vhodné, aby se půl okresu bavilo aférou, jak Sklenář hodil na Lavičky špínu na internetu. Znovu opakuji, že moje postřehy nebyly napsány ve zlobě nebo dokonce ze závisti. To bych si musel přestat vážit sám sebe. Chtěl jsem jen poukázat na chybu vraceče a rozhodčího na jinak perfektní soutěži. Bohužel se obé událo u jednoho týmu, do jehož svědomí si v žádném případě nedovoluji sahat. Ale kdo je bez viny, ať první hodí kamenem.
Tak jsem po dlouhé době zabloudil na stránky ŽL a nestačím se divit. O aféře s půlspojkami jsem už slyšel. Potom co jsem s námahou přečetl celé tohle téma tak mě to nedá a taky přinesu svoju trošku do mléna.
1) Ty půlspojky bych dokázal pochopit u týmů s mnohem menšími zkušenostmi a schopnostmi než mají Lavičky. Upřímě nevím proč tým ,který je schopen se kvalitně umístit na extralize si dává půlspojky do sebe. Oprevdu to nechápu.
2) další věc kterou opět nechápu (asi su moc blbej) je proč ještě pořád někteří lidi dávají dohromady požární sport a požární zásahy. Už hóóódně dlouho je sport sportem a ne přípravou jak tomu bývalo za dob nabírání z rybníčků a trestných bodů.
3) Nadávání na rozhodčí? A přímo jim do očí? To u nás neexistuje. Stejně se tím dosáhne akorát averze od ostatních. Navíc když neudržte nervy jak chcete odstartovat a neulít? To je podle mě nemožné.
Ps:Nikomu nic nezávidím, pouze jsem projevil svůj vlastní názor.
Psát jsem nic nechtěl,ale tohle téma je tak ožehavé ,že mi to nedalo.Proti Lavičkám nic nemám,celou sezónu prokazují,že jsou dobří,ale teď jsi na sebe upletli byč.Taky je hned vidět jaká je odezva...,,strč jem prst a ukousnou ti celou ruku,,
PS pro Lavičky:Podvádět by se jen přece nemělo.A když už vás to svádí,tak se alespon snažte to dělat tak,aby to nebylo moc vidět.
pro Mikulka:Souhlasím s Krabem co napsal u bodu 2.Nechápu jak to může někdo srovnávat...požární zásah (myšlený u ohně)je uplně o něčem jiným.A nebo jsem teda špatný HASIČ...
Nerad se zapojuji do této dle mého názoru nechutné a zbytečné diskuse,ale rád bych poukázal na několik nesrovnalostí.Kdosi vyčítal klukům z Laviček,že je ve Lhotkách nepískal pan Oulehla,jako všechny ostatní,ale pan Bukal.V pravidlech ŽL stojí,že v případě startu družstva ze svého domovského SDH hlavní rozhodčí požádá jiného uznaného rozhodčího nebo člena výkonné rady ŽL o kontrolu tohoto družstva.Takže vše bylo OK podle pravidel.A že pan Bukal přehlédl špatně připravené spoje,je vina jeho a ne kluků.(To,že je tak připravili,je věcí jinou,a jen oni si musí srovnat v hlavě,jestli tato výhoda stojí za ztrátu dobrého jména tak kvalitního družstva.) Čili neznalost(u účastníků diskuse) a nedodržování(ze strany rozhodčího a bohužel i kluků z Laviček) pravidel ŽL kazí dobré vztahy mezi lidmi,kteří vyznávají tento krásný sport a ubližuje celé této soutěži.Ten a samý problém bohužel už několik let poznamenává i Regional Cup,kde rada této soutěže není schopna zasáhnout proti zjevnému porušování pravidel,která sama schvaluje.Ale to sem snad ani nepatří.
Pěkná diskuze... zamykám, pokračovat nemá smysl, mazat taky ne... ať si každej ještě párkrát počte a popřemejšlí.